OUTLOOK FESTIVAL

Osvojite ulaznice za Outlook festival!

01.09.2015 u 11:08

Bionic
Reading

Nakon uspješnog sedmog izdanja Outlook festivala, otvorenog velikim koncertom u pulskoj Areni i gostovanjem hip-hop kraljice Lauryn Hill koje je privuklo 13 tisuća ljudi iz cijelog svijeta na magičnu lokaciju tvrđave Punta Christo, najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture od četvrtka 3. rujna do nedjelje 6. rujna vraća se u svoj dom pored Pule

Smješten u austrougarskoj tvrđavi Punta Christo iz 19. stoljeća,  ispresijecanoj maštovito uređenim pozornicama, tunelima i prolazima, s pogledom na pulski zaljev i Brijune, Outlook ujedinjuje najbolje od svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage i srodne glazbe u spektakularan festivalski vikend. U četiri dana i noći odlične glazbe i sunčanog vremena, s 12 festivalskih pozornica, impresivnim brojem od preko 300 izvođača, posebnim dnevnim beach stageom, kampom Brioni na samoj plaži, s desetak zabava na brodovima dnevno te brojnim popratnim sadržajima - Outlook festival je nezaobilazna festivalska stanica za kraj ljeta 2015.

Dobitnici po dvije festivalske ulaznice su Darija Radan i Eduard Višković. Ulaznice će biti poslane e-mailom.


Osmi Outlook festival bit će otvoren velikim koncertom u impresivnoj pulskoj Areni 2. rujna, a glavni gosti su uvjerljivo najoriginalniji hip-hop kolektiv svih vremena - Jurassic 5, jedan od najpoznatijih i najintrigantnijih britanskih producenata - SBTRKT, pionirski drum and bass bend Roni Size Reprazent Live, jedan od najenergičnijih i najuzbudljivijih bendova koji se zadnjih godina pojavio na britanskoj glazbenoj sceni - The Gentleman’s Dub Club te Trojan Sound System, prava institucija britanske sound system kulture. Outlook festival svojim programom ide duboko do samih začetaka bass glazbe kakvu danas poznajemo, a reggae i dancehall glazbeni pravci samo su neki od tih izvora inspiracije. U Pulu tako stiže ‘kralj dancehall glazbe’ Beenie Man, jamajčanski glazbenik koji je 2000. osvojio Grammy za najbolji reggae album, a koji je u glazbeni svijet ušao s nepunih pet godina.

Run The Jewels na Outlook stižu direktno sa svjetske turneje i s vrha ljestvica najboljih albuma prošle godine, spremni da festival opiju svojim energičnim nastupom. Ovaj duet čine legende alternativne struje hip-hopa: El-P je njujorški reper i producent koji je već 20 godina jedan od pokretača underground hip-hop scene, a Killer Mike iz Atlante debitirao je na Outcastovom hit albumu ‘Stankonia’. Na pozornici će udružiti snage s Flatbush Zombies, trenutno najvrućim izvođačima novog hip-hopa u kombinaciji koja garantira da će dići cijeli festival na noge i pokazati oštar jezik ovog stila, kakav rijetko čujemo uživo na našim prostorima.

Outlook nastavlja integrirati grime i garage glazbu u svoje temelje, pa tako i ove godine dovodi neka od najvećih imena tih žanrova. Boy Better Know, pionirski engleski grime kolektiv koji čine JME i njegov brat Skepta, uz Jammera, Friscoa, Shortyja & DJ Maximuma, pokazat će Puli sjajnu akciju dok će njihov osnivač Wiley odsvirati solo set i dokazati da su i dalje kraljevi u svijetu grimea, a uz izdavačku kuću imaju i vlastitu marku odjeće. Madlib je živuća glazbena legenda, hvaljeni hip-hop DJ, producent, MC i suradnik mnogih velikih imena poput Erykahe Badu i Peanut Butter Wolfa. Outlook festival je osmislio poseban glazbeni program, savršeno glazbeno okruženje za ovu istinsku legendu hip-hopa. Madlib i Outlookov tim zajedno su došli na ideju o Madlib Karnevalu, na kojem će se u deset sati glazbe na pozornici izmijeniti Madlibovi prijatelji, najdraži producenti i DJ-i kako bi publici pokazali ono u čemu su najbolji. Pete Rock, J Rocc, Moodyman i Benji B samo su neka od zvjezdanih imena koja će se pridružiti Madlibu u ovom ludom glazbenom putovanju.

Drum’n’bass imena prikazat će cijeli spektar tog poznatog žanra, od najvećih zvijezda do pravih legendi. Prije svega tu je veliki nizozemski dvojac Noisia, zatim Goldie, jedna od ikona d’n’b scene, njegov dugogodišnji suigrač i osnivač Exit Recordsa dBridge te Om Unit, koji je albumom 'Threads' pokazao svu svoju veličinu. Oneman je stekao popularnost svojom mješavinom UK garage stila s dubstepom, Boiler Room setovima, nastupima prije titana kao što su SBTRKT i Major Lazer te legendarnim duetom s Jackmasterom, s kojim je prošle godine rasplesao publiku Dimensions festivala. DJ Hype je pak ikona drum and bass glazbe te rezident svjetski poznatog kluba Fabric u Londonu.

Jungle revoluciju na tvrđavi će pak predvoditi nevjerojatni Congo Natty zajedno s Congo Dubz i Tenor Fly, koji donose afričke ritmove nadahnute uličnim urbanim zvukom. Počasni gost Outlook festivala 2015. je Cutty Ranks, legendarni vokalist dancehall i reggae scene ogromne reputacije. Outlook ne bi bio isti bez nastupa i divne energije Davida Rodigana, legendarnog voditelja BBC-jevog radija kojem će se pridružiti Protoje & The Indiggnation, nove vodeće snage reggae glazbe. U tvrđavu se ponovno vraćaju moćni sound system kolektivi Mungo’s hifi, Iration Steppas, Trojan Sound System i Channel One Sound System kako bi opet dokazali primat Outlooka u kvaliteti zvuka.

Outlook 2015. bit će mjesto proslave mnogih obljetnica. DMZ, izdavačka kuća, institucija dubstepa, proslavit će deset godina postojanja, a tim povodom dovodi na štinjanski poluotok cijelu svoju posadu koju čine Digital Mystikz, Loefah, Kode 9, Hatcha, Youngsta, Chef, N-Type, Quest, Silkie, Distance, Pinch, Sgt Pokes i Crazy D. Dva desetljeća rada na sceni proslavit će Renegade Hardware, kultna drum and bass izdavačka kuća, poznata po svojim klupskim večerima The End, a zajedno s Outlookovom publikom 20. rođendan slavit će Loxy & Ink, Bad Company UK, Maztek, Digital & Spirit, Keaton, Ant TC1, Cold Fusion i MC Stapleton. Desetu obljetnicu svoje izdavačke kuće Tectonic Recordings proslavit će slavni bristolski dubstep DJ - Pinch.

Širokih glazbenih vidika, Outlook s ponosom najavljuje i zvjezdane talente koji se nalaze na drugoj strani spektra elektroničke glazbe. Upravo poznati po križanju glazbenih pravaca i s dva hvaljena albuma iza sebe, Mount Kimbie će u specijalnom DJ setu demonstrirati bogatstvo njihovog jedinstvenog zvuka.

Za svoj debi na Outlook festivalu sprema će domaća glazbenica osebujnog vokala i suvremenog elektroničkog mračnog hip-hop zvuka - Diyala. U djetinjstvu je živjela u Brooklynu, glazbom se počela ozbiljnije baviti glazbom krajem 90-ih u varaždinskim bendovima Plag i Manny's Insane te nakon njih s varaždinskim hip-hop kolektivom Tristosixty. Diyalin nastup je čisti overdose energije i emocija koje obaraju s nogu. Ostali regionalni izvođači koji stižu na Outlook festival ovo ljeto su: Billain (BiH), Digitron (Hr), Egoless live (Hr), 207 (Hr), Rahmanee (Srb), Filip Motovunski aka Noon (Hr), Chew The Fat_CRO (Hr), Roots In Session (Slo), Said (BiH), Necone (Srb), Rasheed (Srb), Dirty Beatz Crew (Hr) i Kodin (Hr).

Globalno zagrijavanje za Outlook festival događat će se na skoro 100 launch zabava, od regionalnih i većine europskih zemalja pa sve do Australije, Japana, Kine, Kolumbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Veliki zagrebački warm up party, u organizaciji Tuborg Open Faira, 22. svibnja na Zagrebačkom velesajmu ugostit će legendarnog tvorca drum'n'bassa i jednog od najutjecajnijih albuma u povijesti elektroničke glazbe – 'Timeless' – Goldieja.



Jurasic 5


Trojan Sound System

Promo
SBTRKT