IVAN DEČAK

'The Voice je za mene pozitivno provedeno vrijeme'

27.08.2015 u 19:38

Bionic
Reading

Grupa Vatra ovog ljeta nije mirovala. Nizala je koncerte, radila punom parom, uskoro predstavlja pjesmu 'Jantar' koja najavljuje njezin novi album, sedmi po redu, a posebno iščekuje veliki koncert u zagrebačkom Domu sportova koji će imati 23. listopada

'Nastupamo od 1. siječnja ove godine, iza nas je preko 60 koncerata, tako da smo na pripremama non-stop. Naravno, za Dom sportova planiramo podsjetiti i na neke naše starije pjesme te predstaviti nove s albuma koji izlazi prije koncerta', kaže Ivan Dečak. Frontmen grupe Vatra dodaje kako će na tom koncertu ugostiti prijatelje s kojima su surađivali tijekom proteklih 15 godina.

'Objavljujemo 7. studijski album, snimit ćemo nekoliko videospotova, Goran Berović pratio nas je svojom kamerom na ljetnoj turneji pa ćemo sve to sažeti u jedan mini dokumentarac. Do kraja godine smo na putu našim kombijem i nastupamo gdje god nas pozovu', otkrio je planove grupe.

Umjesto Irene Celio Cege koja u grupi svira klavijature, pjeva i piše pjesme, a privremeno je napustila bend zbog porodiljnog, morali su naći zamjenu.
'Na Irenino mjesto na klavijaturama i bek-vokalima doslovno je uletio Mihael Kurjančić, također Virovitičanin. Poznajemo se čitav život, a kako je riječ o vrsnom glazbeniku koji prati naš rad, bilo je dovoljno nekoliko proba da se skužimo i pohvatamo', rekao je. Dani njihovoga ovogodišnjeg odmora mogu se, kaže, nabrojati na prste jedne ruke.

'Svaki drugi dan imali smo nastupe, a u međuvremenu putovali smo od grada do grada. Bilo je napornih trenutaka, ali s ozbiljnom ekipom koja nas okružuje, a to su vozač, tehničari i tonac, sve ispadne lakše i zabavnije', ispričao je roker.

Glavna preokupacija u rijetkim trenucima predaha Ivanu je jednogodišnja mezimica, kćerka Dita koja već itekako reagira na glazbu.
'U borbi s ravnotežom, uz zvukove glazbe, izvodi nesvakidašnje plesne pokrete. To je valjda taj moderni pristup koji mi starci ne kužimo', rekao je.

I ove sezone u HTV-ovom showu 'The Voice' naći će se u svojstvu mentora.
'The Voice' je kompleksan show, nije riječ o pukom pojavljivanju na TV-ekranu. Iza svake epizode stoje dani i dani rada mentora, kandidata i kompletne produkcije koja broji preko tristo ljudi. Svakako je to za mene jedno dobro iskustvo više, s nekim novim poznanstvima i sveukupno - pozitivno provedeno vrijeme', ističe.