SUPERUHO FESTIVAL

Einsturzende Neubauten napunio amfiteatar tvrđave Sv. Mihovila

05.08.2015 u 12:40

  • +10

SuperUho festival - 2. dan

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Iznimno uspješan bio je i drugi festivalski dan SuperUho Festivala nakon sinoćnje veselice Flogging Molly

Festival SuperUho i drugog dana zadržao je isti broj posjetitelja i žednouhe publike. Sun Kil Moon (Mark Kozelek) bio je vrlo dobro raspoložen, konstantna interakcija s publikom rezultirala je odličnom reakcijom posjetitelja na njegove šale (usporedio festivalski prostor sa Seaworldom). Okupljenima je priuštio intiman nastup uz odsvirane pjesme sa starih albuma ('Carissa', 'Dogs' - album 'Benji'), ali i pjesme s nove ploče 'Universal Themes' kao što su 'The Possum' i 'This Is My First Day and I'm Indian and I Work at a Gas Station'.

Legendarni Einsturzende Neubauten napunio je amfiteatar šibenske tvrđave Sv. Mihovila do posljednjeg mjesta. Poznati po svojoj multiinstumentalnosti, uz uobičajne instumente rock glazbe, zadivili su publiku sviranjem na raznim udaraljkama kućne izrade (PVC cijevi, stare bačve, predmeti s otpada koji su izgledali kao da su s nekog drugog svijeta). Uz stare i vjerne fanove, sinoć su dobili mnogo novih, generacijskih mlađih obožavatelja. 

Tvrđava sv. Mihovila pokazala se još jednom odličnim koncertnim prostorom, naročito za bendove kao što je EN, koji kombiniraju scenski nastup s glazbenim izričajem. Svirali su hitove kao što su 'The Garden', 'Lets Do It a Dada', 'Dead Friends'.

Više slika pogledajte u fotogaleriji.