USKORO U ŠIBENIKU

Sve što morate znati o 2. SuperUho festivalu

30.07.2015 u 20:41

Bionic
Reading

Drugo izdanje SuperUho festivala posjetiteljima će otvoriti vrata u ponedjeljak, 3. kolovoza u 10 sati na Iskon plaži (Banj). Festivalski kamp krenut će s radom u nedjelju, 2. kolovoza, kako bi se gosti ugodno smjestili i udomaćili prije službenog početka glazbenog programa na Tvrđavi sv. Mihovil

Pored brojnih zanimljivih i unikatnih izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju SuperUho festivala (Einstürzende Neubauten, Flogging Molly, Sun Kil Moon, of Montreal...), posjetitelje očekuje bogat popratni sadržaj koji je najvećim dijelom pažljivo i s ljubavlju kreirao Iskon.

SuperUha plaža Banj

Svakog dana festivala posjetitelji već od 10 sati mogu uživati u ljetnim blagodatima Iskon plaže (Banj) uz DJ-a, besplatnu školu windsurfinga, free wi-fi internet, postavljene ležaljke i suncobrane za goste festivala te brojne nagrade i osvježenja.

Na Iskon plaži će se svakog dana od 16 sati održavati i glazbeni kviz koji će voditi ekipa iz kolektiva Tvornica kvizova. Nakon glazbenog kviza, kao uvertira u dugu festivalsku noć, na plaži svakog dana nastupa po jedan izvođač u akustičnom izdanju (početak koncerata u 18 sati).

Chill na Malom stage-u

Uživanje u zalasku sunca se po završetku koncerta na plaži seli na plato ispred ulaza u Tvrđavu Sv. Mihovil. Mali stage nalazi se na uzvisini iznad stare šibenske gradske jezgre, s rajskim pogledom na šibenski arhipelag. Iskon i Jagermeister uredit će ga u festivalski lounge u kojem će posjetitelji uživati u zalogajima gastro delicija i čašu kvalitetnog vina, neizostavni besplatni wi fi internet i izležavanju na XXL krevetima pod baldahinima. Na Malom stage-u će svakog dana nastupiti po jedan izvođač u 19:30 sati, točno pred sam početak programa na glavnoj pozornici.

Ove godine, stiže i zanimljiv kolektiv grafičkih dizajnera This Town Needs posters, koji će svakog dana izlagati svoje uratke – ručno rađene plakate starom tehnikom sitotiska uz eksperimentiranje s foto osjetljivim bojama u reakciji s klimatskim uvjetima. Gosti festivala imat će priliku predbilježiti se za svoj primjerak e-knjige 'Od uha do uha', koju organizatoru festivala za 18. rođendan poklanja Iskon. 'Od uha do uha' je spomenar koncerata, intervjua i anegdota nastalih u sada punoljetnom radu Žednog uha, a svaki posjetitelj koji se na Malom stage-u predbilježi za knjigu dobiva i prigodan poklon – platneni SuperUhi ruksak za plažu. Glavni ŽednoUho i onaj Drugi stage...

Nakon završetka koncerta na malom stageu, od 20:30 sati kreće program u samom prostoru tvrđave Sv. Mihovil, gdje će se program odvijati naizmjenice na Žedno Uho i Drugom stageu sve do 02:30 sati

Posjetitelji i ovdje mogu računati na superbrzi Iskon free wi-fi, dok se SuperUhi organizatori posebno vesele Iskonovom Tattoo Studiu, koji će na Drugom stage-u svim gostima ponuditi 20-ak SuperUhih motiva privremenih tetovaža. Line up festivala na leđima, čarobnjak Mirona Milića ili podsjetnik na to kako se zapravo čita Einstürzende Neubauten su samo neke od tetovaža koje će gosti mijenjati za popularne hashtagove: #superuho #iskonovci.

Dodatnu dimenziju na tvrđavi Sv Mihovil činit će analogne svjetlosne projekcije LaLuz Visuals kolektiva iz Budimpešte. Bojanje svijetlom LaLuz Visulas kolektiva nastaje iz ručno rađenih nestandardnih dijaprojektora velikih snaga koji projiciraju crtane slideove tretirane kemijskim spojevima te izlaganjem različitim klimatskim uvjetima.

A gdje je after?!

Dok program na tvrđavi Sv. Mihovil još traje, spuštamo se ponovno na Iskon plažu (Banj), na kojoj od 2 sata počinje noćni party program, koji će svakog dana festivala trajati do 6 sati.

Prvog dana festivala DJ kormilo preuzima aktualni beogradski DJ kolektiv KIŠOBRAN, čiji je rad fokusiran na promociji alternativne kulture s fokusom na glazbu putem radionica i organizacije glazbenih događanja. Drugog dana nastupa službeni DJ Superuho festivala, veteran Per Le Cler koji niz godina neumorno organizira poznate DJ večeri 'Night on my side'. Glazba koju DJ Per Le Cler prezentira u svojim setovima orijentirana je na intimnu selekciju nezavisne RnR glazbe kroz povijest .

Festival će zatvoriti zagrebački kolektiv ŽUR koji je nastao 2010. iz želje nekolicine glazbenih entuzijasta da u klubovima čuju glazbu koju i sami slušaju, vole i koja čini njihove živote. Njihov izričaj baziran je više na organskom dijelu RnR glazbe, gdje su osnovni elementi u prvom planu: el.gitare, bass, bubanj i kvalitetna poezija.

SuperUhi kamp na staroj lokaciji

Poseban i najintenzivniji festivalski doživljaj imat će gosti SuperUhog kampa koji je smješten u samom centru festivalskog zbivanja u sjenkama borove šumice – na samo par minuta hoda do mora i Iskon plaže, svega desetak minuta laganog hoda od glavne lokacije - Tvrđave sv. Mihovil, desetak minuta hoda od stare Šibenske gradske jezgre. Pored standardne kamp infrastrukture Iskon je kamperima također omogućio besplatan i superbrzi wi-fi.



Cijena festivalske ulaznice za SuperUho
iznosi 290 kuna do 3. kolovoza. Na samo ulazu iznosit će 320 kuna.

Cijene dnevnih ulaznica za sve dane su iste!

Periodi prodaje ulaznica po promo cijenama kao i lokacije pretprodajnih mjesta su sljedeće:

- 150 kuna od 6.07. – 2.08.
- 180 kuna na ulazu u festival 
- 150 kuna – kamp mjesto. Cijena kamp mjesta ostaje ista svo vrijeme pretprodaje kao i za vrijeme trajanja festivala.

Pretprodajna mjesta

Dallas Music Shop Šibenik (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb