VELIKI GUBITAK

Legendarni Ben E. King preminuo u 76. godini

01.05.2015 u 16:21

Bionic
Reading

Pjevač Ben E. King, najpoznatiji po pjesmama 'Stand by me' i 'Save the last dance for me', preminuo je nakon 57 godina karijere u 76. godini

Legendarni pjevač Ben E. King preminuo je u četvrtak, 30. travnja 2015. Najpoznatiji je po hitu 'Stand by me' te pjesmama 'Spanish harlem' i 'Save the dance for me'.

Ben E. King rodio se 1938. kao Benjamin Earl Nelson u Sjevernoj Carolini u SAD-u, a prvi uspjeh je postigao kao član grupe The Drifters. Karijeru je napravio pjevajući i stvarajući R&B i soul glazbu.

Ben E. King je tijekom karijere imao pet hitova koji su se našli na prvom mjestu. Osim već spomenutih, to su još pjesme 'There goes my baby' i 'Supernatural Thing'.

Kad su ga novinari pitali je li znao da ima hit u pjesmi 'Stand by me', Ben E. King je priznao kako je mislio da je u pitanju 'dobra pjesma' dok ju je pisao.

'Znao sam da ima određenu snagu, neke dobre riječi. No, tek kad sam je čuo na radiju i tek kad sam čuo ljude kako pričaju o njoj, onda sam znao koliko je posebna. Ljudi su bili zaljubljeni u nju. Tijekom godina su mi mnoge osobe rekle kako osjećaju da je ta pjesma o njihovim životima', rekao je Ben E. King skromno u intervjuu koji je dao 2012.