EMELI SANDÉ

Vodeća svjetska soul dama na otvaranju Exit festivala

19.04.2015 u 12:36

Bionic
Reading

Jedan od najtraženijih ženskih vokala i trenutno vodeća svjetska soul i R&B pjevačica Emeli Sandé, nastupit će 9. srpnja na otvaranju jubilarnog, 15. izdanja Exit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi

Britanska zvijezda zambijskog porijekla, vlasnica je triju singlova s prvog mjesta svjetskih top lista i najprodavanijeg europskog albuma u 2012. i 2013. godini, pretekavši Adele, Arctic Monkeys i Brunu Marsa. Budući da je album proveo čak 64 tjedana u prvih 10 na listi najprodavanijih, Sandé je i službeno oborila rekord koji su preko 50 godina držali Beatlesi! Nagrađena s tri BRIT i tri MOBO nagrade, uz brojna priznanja uglednih časopisa kao što su Elle, Q magazin i Harper’s Bazaar, 28-godišnja kantautorica dobitnica je i dviju prestižnih Ivor Novello statue za izuzetan kompozitorski rad.

Emeli Sandé otvara posebnu programsku cjelinu ovogodišnjeg Exita koju čine autori najslušanijih pjesama u suvremenoj popularnoj glazbi kao što su i Clean Bandit, John Newman, Tom Odell, Milky Chance, Hardwell, Martin Garrix i Oliver Heldens, redom imena s prvih mjesta svjetskih top lista, a koji sami pišu svoje pjesme i iza kojih ne stoje timovi profesionalnih kompozitora i tekstopisaca. Najveće zvijezde nove generacije nastupit će tako uz provjerene velikane kao što su Motorhead, Faithless, Manu Chao, Napalm Death, Roni Size, Goldie, Chris Liebing, Adam Beyer i dr.

Emeli Sandé - Next To Me


'Pjevačica na koju su utjecali mnogi, ali čiji zvuk je samo njezin, jedinstven', pisao je New York Times, misleći na činjenicu da je Sandé prva prava R&B diva na svjetskoj sceni u ovom desetljeću, poslije prošlih koje su obilježili njeni uzori s kojima je redovno uspoređuju, kao što su Whitney Houston, Lauryn Hill, Mary J. Blige ili čak Nina Simone i Aretha Franklin. Simon Cowell je za nju izjavio da mu je omiljena autorica, a pisala je pjesme i za druge zvijezde kao što su Leona Lewis, Alicia Keys, pa čak i Chris Martin iz grupe Coldplay, s kojim je 2011. išla na svjetsku turneju!

Ohrabrujući utjecaj na nju imala je umjetnica Frida Kalo, čiji je lik istetovirala na ramenu kada se posvetila glazbi. Njena tajna za uspjeh je instinkt – ako mora raditi na pjesmi duže od jednog dana, ne nastavlja, jer kako kaže, najbolje ideje odmah 'kliknu'. Tim pristupom je osvojila prva mjesta top lista s hitovima 'Heaven', 'Read All About It', 'Next to Me' i 'Beneath Your Beautiful'. Debi album 'Our Version of Events' sadrži isključivo pjesme koje je sama pisala i donio joj je prestižno priznanje Critics' Choice BRIT nagradu, a s njim je službeno postala i najbolji ženski izvođač s najboljim albumom i najizvođenijom pjesmom u 2012. godini.

Emeli Sandé je jedina umjetnica odabrana za nastupe na ceremonijama otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, a 9. srpnja ove godine je očekuje i više nego zasluženo, centralno mjesto na otvaranju jubilarnog, 15. izdanja Exit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Emeli Sandé – Live at Olympic Games 2012
Najbolja akcija '4+1' ponovo je tu!

Četvoročlano društvo koje bude zajedno kupovalo ulaznice za Exit, Sea Dance ili cijelu Exit Avanturu (Exit + Sea Dance), petu ulaznicu dobit će besplatno! Akcija '4+1' već je dostupna na svim prodajnim mjestima i traje do 25. svibnja.


Ulaznice, kamp, prodajna mjesta

Festivalska ulaznice za Exit Festival: 459 kuna na prodajnom mjestu, 474 kune online.
Exit Avantura: Festivalska ulaznica Exit Festival + Sea Dance Festival gratis: 549 kuna na prodajnom mjestu, 559 kuna online.
Kamp Exit Festival: 210 kuna na prodajnim mjestima, 215 kuna online.

Sea Dance Festival
Festivalska ulaznica za Sea Dance Festival: 285 kuna na prodajnim mjestima, 290 kuna online.
Kamp Sea Dance Festival: 210 kn na prodajnim mjestima, 215 kuna online.

Bitno je napomenuti da ulaznice i kamp, bilo na prodajnom mjestu, bilo online u Hrvatskoj mogu kupiti samo hrvatski državljani.

Velika prodajna novost ove godine u Hrvatskoj je proširenje prodajne mreže i prodaja putem interneta.