PREDSTAVLJANJE ALBUMA

'Volja za noć' Kande, Kodže i Nebojše u Tvornici

27.02.2015 u 13:34

Bionic
Reading

Kultni bend beogradske underground glazbene i art scene, Kanda Kodža i Nebojša, dolaze u Mali pogon zagrebačke Tvornice kulture u petak, 6. ožujka, gdje će predstaviti novi album 'Volja za noć'

Album objavljen krajem 2014. godine sedmi je studijski uradak benda, a našao ina listama prošlogodišnjih najboljih albuma u regiji. Kritika uradak 'Volja za noć' opisuje kao višeslojnu ploču koja će vam svakim slušanjem pružiti nešto novo, ističući zanimljiva glazbena rješenja i produkciju na višem nivou te literarno vrijedne ispovjedne tekstove Olivera Nektarijevića. O vrijednosti glazbenog izričaja benda govori i to da su pjesme Kanda Kodže i Nebojše uvrštene u novi srpski film 'Unutra', dramu koju potpisuje beogradski dvojac Mirko Abrlić i Jelena Marković.

Jedinstvena fuzija reggaea, jazza, funka i rocka te upečatljivi vokal frontmena Olivera Nektarijevića, ujedno i vrsnog liričara, zaradili su bendu kultni status. Tijekom četvrt stoljeća postojanja, Kanda Kodža i Nebojša su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj rock kulturi, nepogrešivo bilježeći bezbrojne promjene društva, oslanjajući se na talent, inteligenciju i ljubav kao pogonsko gorivo djelovanja. Opstanak Kanda Kodže i Nebojše na sceni, popularnost koja sa svakim novim albumom sve više raste, samo potvrđuju njihovu veličinu. U zadnjih 10 godina, KKN su održali više od 600 koncerata širom regije, od intimnih klupskih svirki do festivalskih nastupa, a nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture potvrdit će njihov status u regiji.

Bend je osnovan 1991. godine, a prvi album 'Guarda Toma!' iz 1996. je mješavina studijskih pjesama i snimaka s koncerata. Već na ovom albumu čuje se velika energija i živost koncertnih nastupa KKN-a, a najveći uspjeh je pjesma 'Priroda'. Drugi album 'Igračka plačka' je djelomično politički angažiran, što se najviše čuje u pjesmi 'Proći će i njihovo'.

Treći album 'Become' iz 2000. je izašao na engleskom jeziku, a 2005. godine KKN snimaju album 'Prekidi stvarnosti'. Instrumentalno i tekstualno on predstavlja najzrelije ostvarenje benda s pjesmama poput 'Plaše dečake', 'Kad oživimo','Ton po ton'. Album 'Deveti život', izdan je 2008., a sadrži jednu od najpoznatijih pjesama benda 'Prekidi stvarnosti'. Godine 2011. bend izdaje album 'Manifest', a aktualan je uradak 'Volja za noć' objavljen 2014. Uz Olivera Nektarijevića (vokal), Vladana Rajovića (bubanj), Nenada Pejovića (gitara), Janka Mostarlića (gitara), KKN-u se pridružio i Boško Stanojević, poznat po suradnji s EKV-om u posljednjim mjesecima benda, a na mjestu basista zamijenio je dosadašnjeg Ognjena Beadera

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 45 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 60 kuna.

Službena prodajna mjesta:

• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
entrio.hr