BRUCE DICKINSON

Pjevač Iron Maidena na liječenju od raka

19.02.2015 u 16:33

Bionic
Reading

Bruceu Dickinsonu, frontmenu proslavljenog britanskog metal benda Iron Maiden, krajem prošle godine dijagnosticiran je tumor, a upravo je završio sa sedmotjednom kemoterapijom. No fanovi ne trebaju biti zabrinuti jer su prognoze liječnika dobre

Slavnom glazbeniku otkrivena je mala zloćudna tumorna izraslina na stražnjoj strani jezika prilikom rutinskog posjeta liječniku oko Božića. Biopsija je pokazala da se radi o malignoj tvorbi.
 
No budući da je tumor dijagnosticiran u ranoj fazi, prognoze za izlječenje su izuzetno dobre.

Liječnički tim Brucea Dickinsona očekuje da će se on potpuno oporaviti do kraja svibnja, nakon čega će biti potrebno još nekoliko mjeseci da se vrati u punu formu.

Iron Maiden moli sve za strpljenje, razumijevanje i poštovanje prema njemu i obitelji, ističući da se, s obzirom na okolnosti, Bruce osjeća vrlo dobro i da je atmosfera u cijelom timu vrlo pozitivna, stoji na njihovoj službenoj stranici.

Maideni su jedan od najpoznatijih i najnagrađivanijih britanskih izvođača. Velikani metala osnovani su još 1975, a prodali su više od 85 milijuna albuma diljem svijeta. Dosad su objavili 15 studijskih albuma, održali više od 2.000 koncerata i najutjecajniji su bend scene poznate pod nazivom new wave of british heavy metal (NWOBHM).