MASSIMO SAVIĆ:

'Za sada ne bih snimio duet s Rozgom ili Severinom'

04.02.2015 u 18:08

Bionic
Reading

Uoči dva velika koncerta, na Dan zaljubljenih u zagrebačkom Domu sportova i 20. veljače u beogradskom Sava centru, na kojima će promovirati novi album 'Jedan dan ljubavi', Massimo Savić dao je intervju srpskom Telegrafu

Rad na novom albumu, nakon izuzetno uspješnog albuma 'Dodirni me slučajno', bio mu je velik izazov, no odlične pjesme i odličan tim suradnika dali su mu energije da album privede kraju. Među suradnicima su stari znanci Arsen Dedić i Zoran Predin, a tradicionalno je autorski tim osvježio i novim imenima.

Iako se nova imena u Telegrafovom intervjuu ne spominju, Massimo je bio vrlo jasan oko kriterija za biranje suradnika. Na pitanje bi li za puno novca radije snimio duet sa Severinom ili Jelenom Rozgom, Massimo je rekao da za sada ne bi snimao ni s jednom ni s drugom.

'Prijatelj sam s obje, međutim glazba nam se jako razlikuje', objasnio je Massimo.

Složivši se s primjedbom novinara da se u dijelu hrvatske zabavne glazbe sve više ukorijenio turbo-folk, Massimo je iznio svoje viđenje situacije.

'Nekad se takva glazba mogla slušati samo na opskurnim mjestima na periferiji Zagreba, na putu ka Zagorju, po kafićima gdje nema puno ulične rasvjete. Sad je to stiglo direktno u centre naših gradova. Dobro, takav nam je nivo razvoja. Nekad si na 50 metara udaljenosti mogao procijeniti hoćeš li se družiti s nekom osobom. Znao si koje knjige čita, koju glazbu sluša... Danas svi izgledaju fantastično, a onda otvore usta i izađe sav užas neznanja. Naš je narod uvijek bio bliži pornografiji nego beletristici', zaključio je Massimo.