OMILJENI GOSTI

Švedska power metal atrakcija Sabaton nastupa u Tvornici

29.01.2015 u 15:39

Bionic
Reading

Sabaton, metal senzacija iz Švedske gostuje u zagrebačkoj Tvornici kulture u ponedjeljak, 2. veljače

Organizatori poručuju fanovima da su karte već pri kraju pa stoga ako želite vidjeti švedske legende u sklopu Heroes On Tour Europe 2015požurite po svoju ulaznicu.
Sabaton su nesumnjivo rado viđeni gosti u Zagrebu - ovo im je već peti nastup u Zagrebu!

Prvi koncert održali su u Zagrebu još 2007. kada su svirali s Grave Digger i Therion u dvorani Boogaloo. Sabaton su bili headlineri na mnogim festivalima, dijelili su pozornicu i s, između ostalih i Iron Maiden, a na poljskom Przystanek Woodstock Festivalu svirali pred pola milijuna ljudi.

Taj koncert je objavljen na live DVD-u 'Swedish Empire Live'. Dobitnici su mnogih glazbenih nagrada uključujući Metal Hammer UK's Golden Gods Award for Best Breakthrough Artist, a predzadnji album 'Carolus Rex' (2012). je dostigao platinastu tiražu. Ove godine su objavili novi, osmi studijski album 'Heroes' koji predstavljaju na ovoj turneji.

Na europskoj turneji Sabaton će ih kao predgrupe pratiti nizozemski Delain i finski Battle Beast

Delain je symphonic metal bend koji je osnovao Martijn Westerholt, originalni klavijaturist grupe Within Temptation, koju je zbog Pfeifferove bolesti morao napustiti 2001. Delain predvodi atraktivna pjevačica Charlotte Wessels s kojom 2006. objavljuju debitantski album 'Lucidity'. Tri godine kasnije drugi album 'April Rain', a prošle godine je stiglo treće studijsko izdanje 'We Are The Others'. Ove godine su objavili četvrti album 'The Human Contradiction'.

Finski bend Battle Beast osnovan je 2008. Pobjeda na Wacken Metal Battleu 2010. donijela im je ugovor s Nuclear Blastom koji im je u siječnju 2012. objavio, odnosno ponovo objavio album 'Steel', koji su godinu dana ranije objavili u vlastitom aranžmanu. Radi se o čistom, glasnom i ponosnom, himničnom heavy metalu s melodičnim refrenima, adrenalinskim gitarskim riffovima, herojskim solažama, pulsirajućim basovima i skladnim ritmičkim bubnjevima, ali i jednom posebnošću - moćnim vokalom pjevačice Noore Louhimo

Inače, u zagrebačkom Dallas Music Shopu ovaj tjedan je u znaku benda Sabaton koji će se 2. veljače održati u Tvornici kulture. Vrhunac aktivnosti bit će u ponedjeljak, na dan koncerta u 16 sati kad će u Dallas Music Shop, na adresi Tkalčićeva 7, ušetati i članovi benda na druženje s fanovima.

Početak koncerta je najavljen u 19 sati, a cijene ulaznica je 160 kn u pretprodaji i 190 kn na ulazu.