GLAZBENA LEGENDA

Preminuo pjevač Joe Cocker

22.12.2014 u 20:02

Bionic
Reading

Pjevač Joe Cocker preminuo je u 70. godini života nakon borbe s rakom pluća

Slavni pjevač specifičnog glasa i skladatelj imao je uspješnu karijeru dugu 40 godina, a među najpoznatijim pjesmama su hitovi 'You Are So Beautiful' i 'Up Where We Belong'.

ITV News pišu kako je slavni pjevač izgubio bitku s rakom pluća.. Tužnu vijest potvrdio je njegov agent Barrie Marshall, ali nije želio navesti uzrok smrti.

Od prvog potpisanog ugovora, karijera ovog velikog glazbenika bila je uspješna dugi niz godina, a svojim koncertima oduševljavao je fanove diljem svijeta. Za svoj rad dobio je brojne nagrade i priznanja.Prije nego je postao svjetsko poznato ime Cocker je 1960-tih godina pjevao po pubovima i klubovima u rodnom Sheffieldu u Velikoj Britaniji. Šira javnost upoznala ga je nakon što se njegova obrada pjesme Beatlesa 'With A Little Help from My Friends' počela penjati na britanskim glazbenim ljestvicama i dostigla prvo mjesto.Zatim je postigao veliki uspjeh hit duetom s Jennifer Warnes, 'Up Where We Belong', pjesmom u filmu 'Oficir i džentlmen'. Za tu je pjesmu Joe Cocker osvojio Grammy i Oscara.

U dugogodišnjoj karijeri snimio je više od 20 uspješnih albuma, a u Hrvatskoj je nastupao nekoliko puta. Posljednji nastup održao se u kolovozu 2013. godine u Puli.