TIHI PROTEST

Zašto su slavni nosili plavu vrpcu na dodjeli Oscara?

27.02.2017 u 11:03

Bionic
Reading

Jučerašnja dodjela Oscara nije mogla proći bez političkih govora, ali i poruka. Pojedini glumci i redatelji odlučili su jednim modnim dodatkom reći što misle, bez suvišnih objašnjenja. Svoje elegantne haljine s potpisima poznatih dizajnera, kao i smoking odijela, pojedini su ukrasili plavom vrpcom. Koji je razlog nošenja iste, pročitajte u nastavku

Kada je noćas na crveni tepih stupila etiopijsko-irska glumica Ruth Negga u elegantnoj crvenoj Valentino haljini, svima je zapeo pogled na jednom detalju. Glumica je na grudi stavila plavu vrpcu i tako stigla na 89. dodjelu Oscara. Možda bi to prošlo i nezamijećeno, da s istim detaljem na crveni tepih nisu stigli manekenka Karlie Kloss, Casey Affleck, redatelj filma 'Moonlight' Barry Jenkins i Busy Phillipps.

Sve je zanimalo s kojim razlogom su stavili plavu vrpcu, a ubrzo se sve i otkrilo. Plava vrpca predstavlja inicijativu American Civil Liberties Union i tu je bila kao simbol solidarnost s neprofitnim organizacijama, koje već gotovo 100 godina pokušavaju zaštiti prava i slobode garantirana Ustavom Sjedinjenih Država, a ovog puta povod je bio nedavna Trumpova zabrana da se zabrani ulazak u zemlju državljanima sedam muslimanskih zemalja.

Ono što je mnoge iznenadilo, bila je manekenka Karlie Kloss, koja je plavu vrpcu imala na elegantnoj bijeloj haljini s potpisom Stelle McCartney. Naime, Karlie Kloss u četverogodišnjoj je ljubavnoj vezi  s Jaredom Kushnerom, šogorom Ivanke Trump, stoga se i ona nalazi pod povećalom javnosti. Ipak, ovime je dokazala kako nikakve obiteljske veze neće utjecati na njezino mišljenje i odluke.

  • +23
Oscar 2017. Izvor: Reuters / Autor: LUCY NICHOLSON