VISOKA OČEKIVANJA

Koji bi oskarovski rekordi mogli biti oboreni

26.02.2017 u 15:07

Bionic
Reading

Damien Chazelle, Ryan Goslin i Lin-Manuel Miranda samo su neki koji bi uskoro mogli postati dio povijesti Oscara

Postoji niz rekorda koji bi mogli biti oboreni na 89. dodjeli Oscara. Na primjer, ako Damien Chazelle dobije Oscara za režiju filma 'La La Land', postat će najmlađi redatelj koji je dobio tu nagradu u toj kategoriji.

Ako 'La La Land' dobije 12 ili više Oscara, to će postati novi najveći broj dobivenih Oscara za jedan film. Za to je mala vjerojatnost, s obzirom da taj film nije favorit u svim kategorijama u kojima je nominiran.

Denzel Washington mogao bi postati prvi Amerikanac afričkog porijekla koji je dobio tri Oscara, ako na ovogodišnjoj dodjeli dobije tu nagradu za glavnu mušku ulogu u filmu 'Fences'. Denzel Washington do sad je dobio Oscara za filmove 'Training Day' i 'Glory'.

Viola Davis mogla bi postati prva crna glumica koja je dobila trostruko priznanje za glumu – Oscara, Tonyja i Emmy. No, da bi oborila taj rekord, mora prvo dobiti Oscara za sporednu žensku ulogu u filmu 'Fences'.

U slučaju da se dogodi da Viola Davis, Mahershala Ali i Denzel Washington svi dobiju Oscara, to će biti prvi put u povijesti da je tri Amerikanca afričkog porijekla dobilo Oscara iste godine.

Kevin O'Connell vjerojatno se nada kako će ove godine dobiti Oscara jer bi inače mogao dodatno produžiti svoj niz nedobivenih Oscara. Naime, O'Connell je do sad bio nominiran već 20 puta i još nije dobio Oscara za najbolje miješanje zvuka.

Lin-Manuel Miranda mogao bi postati najmlađi dobitnik četiri glazbene nagrade u istoj godini. Taj niz poznat je kao EGOT po prvim slovima nagrada – Emmy, Grammy, Oscar i Tony.

Meryl Streep već drži rekord za najviše nominacija za glumu, no ove bi godine mogla oboriti rekord Katharine Hepburn i postati osoba koja je dobila najviše Oscara za glumu. Šansa za to je mala, no s Oscarima se nikad ne zna.

Ako Lucas Hedges dobije Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu 'Manchester by the Sea', postat će najmlađi glumac koji je dobio tu nagradu.

Dede Gardner mogla bi postati prva žena koja je dobila dva Oscara za produkciju, no samo pod uvjetom da film 'Moonlight' dobije prestižnu nagradu Filmske akademije.

Ako film 'Tanna' dobije nagradu za najbolji strani film, to će biti prvi put da je Australija dobila Oscara.

'Kubo i čarobni mač' mogao bi postati prvi animirani film koji je dobio Oscara u kategoriji najboljih vizualnih efekata. Do sad je u istoj kategoriji bio nominiran samo animirani film 'Mrtva nevjesta' Tima Burtona.

YouTube Autor: YouTube