LIJEČNICI DARUJU

Lela Margitić i Pero Kvrgić uveselili humanitarni bal HLZ-a

26.02.2017 u 18:59

  • +15

Humanitarni bal Hrvatskog liječničkog zbora

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Najugledniji su hrvatski liječnici na ovogodišnjem Tradicionalnom humanitarnom balu Hrvatskog liječničkog zbora proslavili 143. godišnjicu HLZ i 140 godina izlaženja Liječničkog vjesnika, a Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević donirali su uređaj za nazalni CPAP, koji pomaže u liječenju najmlađih bolesnika

Tradicionalni humanitarni balu Hrvatskog liječničkog zbora održao se u predvečerje Hrvatskog dana liječnika, koji se obilježava svake godine 26. veljače, upravo na spomen datuma osnivanja Hrvatskog liječničkog zbora 26. veljače, 1874., a na njemu su sudjelovali vodeći i najistaknutiji hrvatski liječnici, ravnatelji bolnica i kliničkih bolničkih centara, kao i ministar zdravstva dr. Milan Kujundžić i predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. Trpimir Goluža, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damir Boras, prof. dr. Dragan Primorac, kao i prof. dr. Ranka Padovan Štern i g. Davor Štern, prof.dr. Andrija Hebrang, bivši ministar zdravstva prim. Siniša Varga i mnogi drugi.

 'Ove godine, uz 143. godišnjicu osnivanja Hrvatskog liječničkog zbora, slavimo i 140 godina Liječničkog vjesnika, koji je uz Narodne novine druga najstarija publikacija koja kontinuirano izlazi u Republici Hrvatskoj. Cijelo to vrijeme u središtu našeg zanimanja bilo je učenje, odnosno stjecanje novih medicinskih znanja na korist narodnog zdravlja u Hrvatskoj. Na to smo iznimno ponosni', naglasio je prof. dr. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, tijekom svečanog otvaranja sinoć održanog Tradicionalnog humanitarnog bala HLZ.

Hrvatski liječnički zbor je povodom svoje obljetnice Zavodu za infektivne bolesti djece Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević donirao uređaj za nazalni CPAP, koji pomaže u liječenju teških infekcija donjeg dišnog sustava u najmlađih bolesnika Klinike, vrlo često dojenčadi.

Ove su godine izvođači na Balu bili HLZ legendarni Stjepan Jimmy Stanić, Pero Kvrgić, Lela Margitić, Luka Vidović i Plesni centar Zagreb.