LUKŠIĆEV PONOS

I najbogatiji Hrvat ima nešto reći Jamieju Foxxu

24.02.2017 u 20:21

Bionic
Reading

Nakon što je holivudski glumac objavio video na Instagramu, u kojem se divi ljepotama Dubrovnika i bajkovitom pogledu iz dubrovačke Vile Šeherezada, vlasnik poznatog hoteljerskog lanca Davor Lukšić, u čijem je vlasništvu vila u kojoj je odsjeo Foxx, nije krio ponos zbog njegova oduševljenja

Biznismen Davor Lukšić vlasnik hotelijerskog lanca Jadranski luksuzni hoteli, nije se odolio pohvaliti na svom Instagram profilu kako je poznati holivudski glumac Jamie Foxx odsjeo u jednoj od dubrovačkih vila koja je u njegovu vlasništvu.

Naime, Foxx, koji u Dubrovniku snima film 'Robin Hood:Origins', nedavno se u objavljenom videu divio pogledu iz dubrovačke Vile Šeherezada u kojoj je smješten. S porukom kako se s njezine terase pruža jedan od najljepših pogleda na svijetu, složio se i Davor Lukšić i sve zapečatio postom na Instagramu.

'Legendarni Jamie Foxx obožava pogled iz naše vile. Slažem se s njim', napisao je Lukšić.


Davor Lukšić

Gosti najluksuznije vile u Dubrovniku bile su mnoge filmske zvijezde poput Elizabeth Taylor i Richarda Burtona te Sofije Loren. Vila Šeherezada ima zanimljivu povijest. Građena je u istočnjačkom stilu, dovršena je 1929., po narudžbi bogatog ruskog Židova Vilima Zimdina koji je bio njen prvi vlasnik i stanovnik. Šezdesetih postaje striptiz mjesto, a početkom novog desetljeća mijenja ulogu i postaje vila za bogataše. Tada u njoj dva mjeseca borave slavni holivudski glumci Elisabeth Taylor i Richard Burton koji su Zimdinovo ljubavno gnijezdo, pretvorili u svoje. U vrijeme njihova boravka u Šeherezadi, posjećivao ih je Tito. Na toj se lokaciji snimao film 'Okupacija u 26 slika' Lordana Zafranovića.

Od poznatih gostiju koji su boravili u vili je i ruski bogataš Viktor Vekselberg, koji ju je 2007. godine unajmio preko cijelog ljeta, te kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev s obitelji.