OTVARA FILMSKI FESTIVAL

Bellucci stigla u Beograd, organizatore zatekla skromnošću

24.02.2017 u 17:18

Bionic
Reading

Talijanska glumica gošća je beogradskog filmskog festivala 45. FESTA, kojeg večeras otvara film Emira Kusturice 'Na mliječnom putu',a u kojem Bellucci igra glavnu žensku ulogu. Lista želja slavne glumice za jednodnevni boravak u Beogradu bila je vrlo skromna, od hotela u kojem će noćiti do hrane.

Beograđani su jedva dočekali dolazak glumice Monice Bellucci koja večeras u Sava centru otvara 45. FEST beogradski filmski festival. Njezina neopterećenost oduševila je organizatore festivala, a otkrili su kako glumici nije bilo previše bitno u kojem će hotelu spavati, tek da bude u blizini Sava centra gdje će se dogoditi premijera Kusturičinog novog filma 'Na mliječnom putu'. Bellucci nije imala posebne zahtijeve ni kad je hrana u pitanju, napomenula je samo da voli klasičan doručak - čaj te pecivo s medom i maslacem.

Posljednji put kad je boravila u Beogradu glumica je  izbjegla elitne restorane opustivši se uz ćevape u jednoj gostionici. Danas se sastala sa srpskim predsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem i gradonačelnikom Sinišom Malim. Na francuskom jeziku izjavila je kako joj je velika čast biti gošća filmskog festivala s dugom tradicijom. Naglasila je kako je suradnja s Kusturicom za nju bila veliki dar te da redatelja izuzetno cijeni, pišu srpski mediji. 

'Snimanje je dugo trajalo i bilo je zahtjevno, ali s Emirom nikad nije dosadno', priznala  je Monica dodavši kako je Kusturica ovim ostvarenjem pokazao koliko voli i poštuje žene.

Zanimljivo je da će na ovogodišnjem beogradskom filmskom festivalu, koji će imati čak 95 premijera i trajati do 5. ožujka, sudjelovati i zagrebačka glumica Ksenija Marinković. Naime, Ksenija će predsjedovati žirijem koji će odlučiti o najboljem film u u nacionalnoj selekciji. Poznati glumački veteran Ljubiša Samardžić na festivalu će dobiti priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.