KRŠILA KRALJEVSKI PROTOKOL

Otkriveni nepoznati detalji o životu princeze Diane

24.02.2017 u 11:49

Bionic
Reading

Iz stidljive djevojke princeza Diana izrasla je u ženu koja se, unatoč strogim pravilima, nije pridržavala svih kraljevskih protokola, unatoč godinama provedenim pod povećalom javnosti. O njezinim se odjevnim kombinacijama i danas priča, a neke od njih bit će izložene na izložbi koja se otvara danas, 24. veljače u Kensingtonskoj palači. Kustosica izložbe otkrila je i neke nepoznate detalje o modnom izričaju pokojne princeze

Kroz godine koje je provela pod povećalom javnosti princeza Diana pretvorila se iz stidljive djevojke u princezu i majku te na kraju u ženu koja ne ovisi ni o kome. U Kensingtonskoj palači danas, 24. veljače svečano će se otvoriti izložba na kojoj će biti izloženo 25 odjevnih kombinacija koje su ostale zapamćene.

Kustosica izložbe Eleri Lynn za američki People otkrila je neke javnosti nepoznate detalje. Primjerice, kada je njezina veza s princom Charlesom postala službena te kada su se zaručili, u svom je ormaru imala jako malo odjeće, a većinu je posuđivala od prijateljica. 'Brzo je naučila kakav tip odjeće je za koju prigodu. Imala je zaista oko za modu.'


Nepoznato je bilo i to da je zapravo jednom stavkom prekršila kraljevski protokol koji je nalagao nošenje elegantnih rukavica u svim prilikama. Princeza Diana to nije željela i nosila ih je zaista u rijetkim prilikama.

'Kada je posjećivala bolnice, uvijek je nosila odjeću veselih boja i uzoraka i neobičan nakit da djeca ne bi imala strah od nje već bi ih nakit pozivao na igru. Odbacila je i kraljevski protokol nošenja rukavica, jer je voljela držati za ruke ljude i djecu koje je posjećivala, ili jednostavno rukovati se normalno. Isto tako prestala je nositi i šešire u većini situacija. To je objasnila riječima da se ne možeš maziti s djetetom i nositi šešir na glavi', otkrila je kustosica.