DOGAĐAJ ŽIVOTA

Baš poput premijera, i ovi su poznati Hrvati bili u rađaonici

27.02.2017 u 07:46

Bionic
Reading

Trenutak u kojem se rađa novi život neopisiv je za svakog roditelja. Ipak, nisu svi muškarci toliko hrabri da bi i u tim najintimnijim trenucima i najvećoj boli bili uz svoju bolju polovicu. Nakon što se doznalo da je porodu svoje supruge prisustvovao hrvatski premijer Andrej Plenković pronašli smo poznate Hrvate koji nisu željeli propustiti taj trenutak ni pod koju cijenu

Malena Mila Plenković, teška 3650 grama i dugačka 51 centimetar, došla je na svijet 21. veljače u tri sata ujutro. Na porodu, koji je počeo malo iza ponoći u Klinici za porodništvo u Petrovoj u Zagrebu, Ana Maslać Plenković nije bila sama. S njom je bio njezin suprug, hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je uz svoju suprugu bio sve do tri sata ujutro, kada se rodilo njihovo drugo dijete - djevojčica Mila, koja je dobila ime po svojoj baki, mami Ane Maslać Plenković.


Nakon brojnih obaveza premijer Andrej Plenković požurio je u Petrovu bolnicu posjetiti svoje cure

Kako piše Jutarnji list, porođaj je protekao bez ikakvih iznenađenja, a cijelu trudnoću i na kraju sam porod vodila je dr. Velena Radošević, ginekologinja koja je prije godinu i pol porodila i suprugu Tomislava Karamarka, Anu Šarić.

Iako nisu baš svi muškarci skloni biti uz svoju voljenu ženu tijekom poroda, pronašli smo neke od poznatih očeva koji taj trenutak rađanja novog života nikako nisu željeli propustiti.

Bivši rukometaš Mirza Džomba oba je puta bio uz svoju suprugu Belmu, a za tportal se prisjetio kako je sve to izgledalo. 'Kada se rodila Una, mogu reći da je to najintenzivniji osjećaj koji sam doživio u svom životu. Ne kažem da i s Adom nije bilo tako, no nije bio toliki šok jer sam već znao što me čeka. Sve je prošlo kao u nekom filmu, ali s nekim odmakom, i mogu reći da je to najvažniji trenutak mog života', priznao je simpatični Džomba.

Kad ce četvrti član ?!?!?

A post shared by Belma Dzomba (@dzombabelma)

Mirza Džomba bio je sa suprugom Belmom na porodu kada se rodila Una

Na pitanje koliko je supruzi bio od pomoći, a koliko joj je tijekom poroda zapravo samo smetao, Mirza je rekao: 'Mislim da sam više odmagao nego pomagao, no to nju zapravo morate pitati. Nisam baš dobar s krvi i kada ju vidim, ne osjećam se baš najbolje, tako sam više bio moralna podrška - osjećao sam se kao da sam ja rađao, a ne ona.' Bivši rukometaš rekao je da nije ni razmišljao o opciji da ne bude prisutan na oba poroda. 'Svaki bi muškarac trebao to iskusiti, barem jednom u životu da sudjeluješ u tom ključnom trenutku i primiš svoje dijete prvi put. Meni je bila čast što mogu biti ondje.'

#AdA

A post shared by Belma Dzomba (@dzombabelma)

Džomba je bio prisutan kada se rodila i Ada


Dolazak svoje princeze Lune nije želio propustiti frontmen grupe Pavel Aljoša Šerić, a na porodu je bio uz suprugu Antoniju. Prvu izjavu nakon porođaja Aljoša je dao za tportal: 'Bio sam sinoć na porodu, još nisam spavao, ali osjećaj je predivan. Porođaj je prošao onako kako treba, sve je glatko teklo. Antonia se dobro osjeća, a ja ponovno odlazim u bolnicu do mojih cura čim se malo odmorim i naspavam.' Malena Luna već ima četiri mjeseca, a u svakom njezinom trenutku odrastanja uživaju ponosni roditelji.

Ulovljeni❤ #volimonašepaparazze #gloria #sundays #inthecity #downtown

A post shared by T O N K A (@matkovicantonia)

Aljoša Šerić bio je na porodu sa suprugom Antonijom


Još jedan glazbenik bio je prisutan na porodu svoje partnerice Nine Celio-Cega. Frontmen grupe Vatra Ivan Dečak krajem travnja 2014. godine postao je otac malene Dite, a kako je protekao porođaj, izjavio je za RTL: 'Totalno sam bio protiv toga, ali u razgovoru sa svojom djevojkom shvatio sam da bi bilo ispravno da budemo zajedno u svakom segmentu. Moram priznati da uopće nisam požalio, dapače, bilo je to predivno iskustvo. Naravno, moram zahvaliti kompletnom stručnom timu, od babica do doktora koji su učinili da ti trenuci budu super. Nina je to fenomenalno podnijela, a ja sam bio pajac koji je zabavljao sve prisutne. Čak sam snimio prvi glas koji je ispustila Dita - to je bilo lijepo.'

Ivan Dečak će vjerojatno uskoro još jednom odjenuti zeleno bolničko odijelo, namijenjeno ponosnim očevima, i s Ninom ući u rađaonicu. Naime, u lipnju će se njegova tročlana obitelj proširiti jer na svijet stiže dječak.


Ivan i Nina 2014. godine postali su roditelji male Dite, a u lipnju im stiže sin