NIJE SE DAO ZBUNITI

Otkriveni detalji sramotnog napada na oskarovca u Dubrovniku

22.02.2017 u 11:48

  • +3

Jamie Foxx

Izvor: Screenshot / Autor: tportal

Bionic
Reading

Nakon rasističkog napada na Jamieja Foxxa u jednom dubrovačkom restoranu, glumac je zabilježen na kameri tijekom snimanja scena za novi film 'Robin Hood: Origins'. Nakon brojnih nagađanja o tome što se te večeri točno dogodilo, oglasio se konobar restorana koji je otkrio detalje incidenta. Filmska zvijezda nastavila je sa snimanjem filma kao da se ništa nije dogodilo, a za potrebe filma glumac je dobio i dvojnika

Reakcija Jamieja Foxxa zabilježena je na kameri nakon što su ga dvojica muškaraca za vrijeme večere u jednom dubrovačkom restoranu verbalno napala rasističkim uvredama. Holivudska zvijezda koja trenutno boravi u Dubrovniku zbog snimanja novog filma 'Robin Hood', objavio je na svom profilu na Instagramu videe na kojima se vidi trenutak kada policajci izvode dvojicu muškaraca koji su ga te večeri vrijeđali te je prokomentirao incident i dvojicu muškaraca.

Na Instagram Directu koji omogućava da se videi nakon određenog vremena sami izbrišu, Foxx je spomenuo dvojicu muškaraca u dobi od 44 i 50 godina koji su mu dobacivali rasističke komentare, opisavši ih kao 'arogantne i uvredljive'.

Situacija je brzo eskalirala do te mjere da je uskoro pozvana i policija koja je privela muškarce, a protiv njih je podnesena i kaznena prijava. Iako policija nije otkrila detalje niti je u službenoj izjavi spomenula da je žrtva napada Jamie Foxx, nagađa se da su se muškarci s glumcem poželjeli uslikati, no kada ih je osoblje zamolilo da mu daju privatnost te da napuste restoran, pripiti muškarci počeli su sipati uvrede na Foxov račun.

Konobar restorana u kojem se odvijao incident otkrio je što se točno dogodilo te večeri: 'Onako ogromni i snažni kao medvjedi, obojica su bili mortus pijani. Vjerujte, bilo ih je nemoguće kontrolirati i zadržati, osobito onog sijedog motociklista. No moram priznati da je Foxx doista sve vrijeme bio cool, nije se dao zbuniti ni preplašiti. Sve vrijeme se smiješio, a posebno nakon što je došla policija i odvela obojicu nasilnika', rekao je za Slobodnu Dalmaciju konobar dubrovačkog restorana Marianno.

'Pokušali smo ih od stola filmaša odvući tapšanjem po ramenima, vukli smo ih za rukave i pokušavali smiriti, ali nije mnogo pomoglo. Kolega je pozvao policiju, koja je brzo došla, napravila očevid te ih ubrzo odvela u Villu Palmu, odnosno policijsku postaju Dubrovnik', dodao je konobar.

Daily Mail je tijekom izvještavanja o incidentu Hrvatsku opisao kao zemlju u kojoj vladaju 'ekstremno desničarska stajališta', pritom misleći na to kako u ostatku svijeta vrijede liberalniji obrasci ponašanja te veće odobravanje različitosti, što i nije neka reklama za Hrvatsku.

Ipak, Foxx koji je smješten u  vili Šeherezadi s pogledom na more i otok Lokrum, čini se nije zamjerio Hrvatskoj zbog lošeg ponašanja dvojice pojedinca. Na svom je profilu na Instagramu objavio video u kojem hvali hrvatske ljepote

'Za dječaka iz Terrella ovo je očaravajuće. Vidio sam svakakva s***a, ali ovo ovdje… Ja dolazim skroz iz Terrella u Texasu, stoga mi nemojte reći da vam se snovi ne mogu ostvariti', poručio je Foxx svojim fanovima u videu.

#Terrellboy #croatia #backonmyfunnyshit #thankful #blackman #shining

A post shared by Jamie Foxx (@iamjamiefoxx) on


Glumačka zvijezda u Dubrovniku snima novi filmski spektakl 'Robin Hood: Origins' redatelja Otta Bathursta u kojem glumi Malog Johna (Little John).

Oscarom nagrađivani glumac zapažen je kako snima scene u moru, odjeven u dugački smeđi kaput, no zapravo nije riječ o Foxxu, već o njegovu dvojniku koji je za potrebe snimanja uronio u hladno more do grla.

Foxx je za to vrijeme snimao scene na obali pokraj dubrovačkih zidina, s kolegom Taronom Egertonom koji igra glavnu ulogu. Zvijezda '50 nijansi sive' Jamie Dornan igra ulogu Willa Scarleta, a Ben Mendelsohn zloglasnog nottinghamskog šerifa.