RAD ZA OPĆE DOBRO

Hrvatski glumac osuđen zbog mini-plantaže indijske konoplje

22.02.2017 u 11:31

Bionic
Reading

On je zaštitno lice emisije za djecu i mladež 'Čarobna ploča', koja se emitira na HTV-u, a sada je nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog mini-plantaže indijske konoplje koju je posadio pokraj svoje vikendice. Pjeru Meničaninu sudac Općinskog suda u Zagrebu kaznu je zamijenio sa 730 sati rada za opće dobro, a mora platiti i sudske troškove

Glumac Pjer Meničanin, čije lice zabavlja djecu na programu HTV-a u emisiji 'Čarobna ploča', nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora. Općinski sud u Zagrebu odlučio je 53-godišnjem glumcu, kako navodi Jutarnji list, zamijeniti sa 730 sati rada za opće dobro, a sve zbog mini-plantaže indijske konoplje za osobne potrebe, koju je posadio kod svoje vikendice na karlovačkom području.

Sudac Milenko Đaković glumcu je rekao kako mora platiti i sudske troškove u iznosu od 800 kuna. 'Iskreno se kajem i žalim zbog počinjenog. dosad nisam osuđivan i ovo je samo jedan eksces u mom životu. Priznajem počinjenje kaznenog djela koje mi se optužnicom stavlja na teret', izjavio je Branko Meničanin, poznatiji kao Pjer, a prenosi jutarnji.hr.

Presuda je to za zaplijenjene 33 stabljike konoplje, više od kilograma marihuane i nepunih sedam grama psilocibinskih gljiva, koje su pronađene pretresom njegove vikendice 26. listopada 2015. godine.

Pjer Meničanin u 'Čarobnoj ploči' Autor: Youtube