BILO JE I VRIJEME

Mani Gotovac: Sretna vijest došla je u pravi trenutak

21.02.2017 u 19:51

Bionic
Reading

Spisateljicu i teatrologinju ovih je dana oraspoložilo lijepo priznanje- njezin posljednji roman 'Snebivaš me' najčitanija je knjiga 2016. u istarskim knjižnicama.

Posljednji mjeseci za Mani Gotovac nisu bili nimalo laki, ponajviše zbog zdrastvenih tegoba. No svaki izazov s kojim se trebala suočiti ove zime pali su u zaborav s jednom dobrom viješću o čemu je Mani napisala nekoliko riječi i na svom facebook profilu. 'Vijest koja me obradovala: dobila sam nagradu, meni najdražu. U povodu Svjetskog dana knjige, Gradska knjižnica Poreč organizira Međunarodni festival pročitanih knjiga. To je: BOOKtiga. Upravo su me obavijestili da sam u 2016.godini, najčitanija spisateljica u cijeloj Istarskoj županiji. Nagrada će mi biti dodijeljena 21.travnja, u Poreču. Iskreno, jako se veselim', priznala je, a čestitke kolega i prijatelja nisu izostale, bilo ih je čak 200.

Mani trenutno piše svoju novu knjigu, kojoj je, kako je nedavno rekla, tematska okosnica tuga. ''Tuga je unutarnja bol, upala duše. Nema tu više energije, ljutnje i naglih ispada. TUGA - tako će se zvati moj novi roman kojeg upravo pišem', otkrila je.

'Knjige koje sam napisala su moje razotkrivanje. Nisam mislila na čitatelje. Ne mislim ni danas. Htjela sam prodrijeti do nekih svojih unutarnjih istina. Bila je neka strast u meni. Ima i izmišljenih trenutaka kako bi se još jače izvukla bit stvari. To je bio nagon', zaključila je nedavno Mani.