BIVŠI MODEL

Ovo je druga najvažnija brineta u životu Donalda Trumpa

18.02.2017 u 07:00

  • +17

Hope Hicks

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Iako nije imala ni dana iskustva u okrutnom svijetu politike, to nije smetalo Donaldu Trumpu da joj tijekom svoje kampanje za američkog predsjednika podari povjerenje i proglasi ju šeficom Ureda za odnose s javnošću: 28-godišnja Hope Hicks danas je zaposlenica Bijele kuće, u kojoj je dobila mjesto šefice strateških komunikacija, radnog mjesta izmišljenog samo za nju

Otkako je Donald Trump i službeno postao 45. američki predsjednik, mediji pod povećalom prate svaki njegov korak. I ne samo njegov, već i osoba kojima je poklonio najveće povjerenje. Osim kćeri Ivanke Trump, uz njega se često može vidjeti mlada atraktivna brineta, o kojoj su američki novinari ubrzo doznali sve.

Riječ je o 28-godišnjoj Hope Hicks, tijekom Trumpove kampanje šefici Ureda za odnose s javnošću, a danas jednoj od najmlađih članica njegovog savjetničkog tima. U predsjedničkoj ekipi ona je sada njegova asistentica te šefica strateških komunikacija u Bijeloj kući. To radno mjesto do dolaska Hope Hicks nije ni postojalo pa se može reći da je ono izmišljeno samo za nju.

Atraktivna brineta, prije negoli se počela baviti politikom, bila je sasvim obična američka tinejdžerica. Sa sestrom Mary Grace bila je uspješna teen manekenka te se našla na naslovnici knjige 'It Girl', po kojoj je snimljena hit serija 'Tračerica', a snimala je i kampanju za Ralpha Laurena. Diplomirala je engleski na fakultetu Southern Methodist u Dallasu, u kojem je i četiri godine trenirala lacrosse. Njezina trenerica opisala ju je riječima: 'Uvijek je bila timski igrač s vrlo izraženim natjecateljskim karakterom.'

Karijeru je započela 2012. godine, kada je postala dio tima u odnosima s javnošću tvrtke Hiltzik Strategies, kojoj je jedan od klijenata bio upravo Trump Organization, a Hope je bila zadužena za modnu liniju Ivanke Trump. Dvije godine kasnije upravo joj je Ivanka dala priliku i zaposlila je u Trump Organizationu te je ubrzo upoznala samog Trumpa i postala 'osoba od povjerenja'.

U siječnju 2015. godine on je pozvao tada 26-godišnjakinju u svoj ured na 26. katu Trump Towera i priopćio joj da će početi raditi na njegovoj kampanji za američkog predsjednika.

Iako nije imala nikakvog političkog iskustva, Trump joj je dao priliku te je počela raditi na kampanji čak pet mjeseci prije negoli je on objavio da će se kandidirati za predsjednika. Njezini bliski prijatelji opisuju ju kao osobu koja je izrazito odana i velik borac. Ipak, nemaju svi lijepo mišljenje o njoj. Novinari koji su radili na kampanji za Hope su rekli da, iako je izrazito ljubazna, s druge je strane dosta neprofesionalna - često je bilo nemoguće dobiti komentar od nje.

Tijekom kampanje Hicks, koja je dobila na korištenje stan u Trumpovoj zgradi, većinu je dana provodila ispunjavajući mnogobrojne novinarske zahtjeve i upite te snimala Trumpove izjave koje je morala potom plasirati na Twitter.

Unatoč svojoj poziciji, Hope Hicks za mnoge je i dalje enigma jer, iako je upravo ona glavna poveznica između Trumpa i novinara, s druge strane uspjela je ne eksponirati se javno. Jedno od rijetkih njezinih pojavljivanja u javnosti bilo je ono tijekom predsjedničke kampanje u Alabami, kada ju je Trump pozvao na pozornicu, pa se i sama obratila okupljenima.