DRUŽENJE NA IZLOŽBI

Kad John Malkovich šarmira Josipu Lisac i Đurđu Tedeschi

09.02.2017 u 11:52

Bionic
Reading

Na otvaranju odlične izložbe američkog fotografa iz Chicaga Sandra Millera 'Malkovich, Malkovich, Malkovich: Hommage fotografskim majstorima' u prostorijama HDLU-a okupili su se mnogi ljubitelji umjetnosti, a među njima naravno i Đurđa Tedeschi u društvu prijatelja Saše Šekoranje i Josipe Lisac. Izložbu su pogledali i supružnici Igor Mikloušić i Iva Šulentić te Ivica Propadalo sa svojom zgodnom partnericom, Beograđankom Draganom Todorović

Jedinstvena izložba koja razotkriva nevjerojatnu sposobnost preobrazbe jednog od najboljih američkih glumaca Johna Malkovicha privukla je sinoć u galeriju Bačva HDLU mnoge poznate. Malkovichevo prerušavanje u Alberta Einsteina, Che Guevaru, Ernesta Hemingwaya, Salvadora Dalija, Marilyn Monroe, Andyja Warhola i mnoge druge pred fotografskim objektivom Sandra Millera, s kojim prijateljuje već 17 godina, ugodno je iznenadila i poznati prijateljski trio Josipu Lisac, Đurđu Tedeschi i Sašu Šekoranju. Josipa je pritom otkrila svoju naklonost Andyju Warholu, a Tedeschi ostala suzdržana po pitanju svojih idola pop arta.

Iva Šulentić uklopila se u atmosferu izložbe upečatljivom bojom kose, a uz supruga Igora Mikloušića imala je najveći osmijeh što nije za čuditi s obzirom na to da su se nedavno vratili s bračnog putovanja u Singapuru. Ivica Propadalo došao je u pratnji svoje partnerice Beograđanke Dragane Todorović s kojom je u vezi već nekoliko mjeseci i jako je sretan.

Pored izloženih fotografija, posjetitelji su sinoć imali priliku zaviriti u proces koji se odvija s druge strane fotografskog aparata te dobiti uvid u način stvaranja pojedinih fotografija i detalje Millerove  suradnje s Malkovichem zahvaljujući projekciji dokumentarnog filma o stvaranju projekta. Tijekom boravka u Zagrebu, Miller će 10. veljače u Klubu HDLU održati predavanje i razgovor s publikom. Godine 2013., nakon što je osigurao mjesto jednog od najboljih portretnih fotografa, a potaknut iznenadnom i teškom zdravstvenom dijagnozom, američki fotograf Sandro Miller osmislio je projekt kojim se htio odužiti svim umjetnicima čija je fotografija značajno utjecala na oblikovanje njegove karijere. Nakon odabira 35 fotografija za oponašanje, kontaktirao je Johna Malkovicha, s kojim ga veže suradnja, u međuvremenu prerasla u prijateljstvo, duga već 17 godina. 'John je briljantna i najplodonosnija osoba koju znam. Njegov je genij neusporediv. Mogu predložiti raspoloženje ili ideju on se u trenu transformira u lik pred mojim očima. Pun je povjerenja u moj posao i u naš proces. Uistinu sam blagoslovljen imati ga kao prijatelja i suradnika', rekao je Miller o Malkovichu.

  • +4
Izložba Malkovich, Malkovich, Malkovich Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL