NAKON 30 GODINA

Donosimo nepoznate detalje o kultnom 'Prljavom plesu'

30.01.2017 u 09:07

Bionic
Reading

Iako glavnog glumca Patricka Swayzea nema već devet godina, mnoge generacije i dan danas pamte scene iz njegova filma 'Prljavi ples'. Ove godine navršava se čak 30 godina otkako je film snimljen i prikazan, a tim su ga povodom mnoge kinodvorane diljem svijeta odlučile ponovno uvrstiti na svoj repertoar. Istražili smo i neke nepoznate detalje o filmu, poput onog kome je bila prvotno namijenjena uloga Johnnyja ili kako su neke scene, koje uopće nisu bile u scenariju, zapravo nastale

Ove godine navršava se čak 30 godina otkako je snimljen film 'Prljavi ples', uz koji su odrasle generacije. Upravo zbog velike godišnjice, mnoge kinodvorane diljem svijeta odlučile su ga ponovno staviti na svoj repertoar, kako bi podsjetile sve na dobra stara vremena i nezaboravni ples Patricka Swayzea i njegove 'Baby' Jennifer Grey. Ipak, mnogi od obožavatelja ovog filma ne znaju da film umalo nije snimljen u ovoj postavi, niti znaju neke druge, neobične i zanimljive detalje.

Naime, malo tko zna da Patrick Swayze umalo nije bio angažiran za film, budući da je prvotna želja svih bila da Johnnyja glumi holivudski glumac Billy Zane. Iako je, kažu, odlično plesao i pjevao, on i Jennifer Grey jednostavno nisu 'kliknuli' i između njih na plesnom podiju nije bilo 'žara'. Kada su ga odbili, objasnili su da liku Johnnyja jednostavno ne odgovara da bude Talijan.

Billy Zane bio je prvi odabir redatelja za glavnu ulogu

Potom je pozvan i Val Kilmer, no on je odbio ponudu pa je, na kraju, Johnny postao Irac i odlično ga je utjelovio Patrick Swayze. Ekipi filma svidjelo se što je Jennifer Grey uz njega uvjerljivo izgledala kao 16-godišnjakinja, dok je u pravom životu već tada imala 26 godina. Zanimljivo je i to da se za ulogu 'Baby' pripremala i glavna akterica serije 'Seks i grad' Sarah Jessica Parker, no ni ona nije prošla audiciju.

Za ulogu 'Baby' prijavila se i Sarah Jessica Parker (lijevo)

Kada je riječ o samom filmu, mnoge scene nisu ni postojale u prvotnom scenariju, no spontanost se toliko svidjela redatelju da ih je odlučio staviti u film. Tako, primjerice, scena u kojoj Swayze i Grey vježbaju finalni ples te joj on rukom lagano prolazi niz pazuh, od čega ona umire od smijeha, nije bila napisana. Jennifer Grey je toliko škakljiva da se jednostavno nije mogla uozbiljiti i skoncentrirati, a isto je bilo i sa scenom iz plesnog studija gdje se glumica glupira i zavodi Swayzea, koja se odmah svima svidjela i na kraju postala jedna od legendarnih scena.

Ova legendarna scena nastala je sasvim slučajno i nije bila u prvotnom scenariju

Budući da je film sniman u listopadu te je već bilo hladno, scene u jezeru nikada nisu snimane izbliza jer je glumcima bilo toliko hladno da su im usne poplavile ponavljajući podizanje, a budući da je već bila jesen te lišće više nije bilo zeleno, morali su ga obojiti.

Prljavi ples - 'Time Of My Life' Autor: Youtube