NAJVAŽNIJI OSLONAC

Mirjana Lučić-Baroni progovorila o suprugu i bračnom životu

24.01.2017 u 11:56

Bionic
Reading

Plasiravši se nakon 18 godina na Australian Openu među osam najboljih hrvatska teniska veteranka Mirjana Lučić - Baroni ponosno je pokazala svima kako se i sa 34. godine može igrati vrhunski tenis. Stranim novinarima odgvorila je i na nekoliko pitanja o svom privatnom životu, braku s Talijanom Danieleom Baronijem i svojoj obitelji, no na pitanja o ocu odbila je odgovoriti.

Ko što je nekad 'otpisani' Goran Ivanišević pokazao da je nemoguće itekako moguće i podigao Hrvatsku na noge osvojivši Wimbledon 34-goidšnja Mirjana Lučić-Barioni i sama je na putu da napravi isto. Naime, hrvatska tenisačica opet je u odličnoj formi, a dokazuju to i njezine maestralne pobjede na Australian Openu. Komentiravši svoju dobru igru novinarima Mirjana se našalila na račun svog supruga izjavivši kako bi je trebao dobro nagraditi nakon svega što je pokazala u Melbourneu - ' zaslužila sam biti suvlasnica bar jednog njegovog restorana'.

Između redaka poručila je kako je Daniele bio njezina najvažnija podrška i nikad joj nije dozvolio odustati. Za talijanskog ugostitelja udala se prije pet godina na Floridi nakon četiri godine veze.

'Moj suprug je vlasnik dva talijanska restorana u Sarasoti na Floridi. Zahvaljujući pomoći svoje svekrve i sama sam se okušala u pripremi talijanskih jela. Rižota su mi specijalnost. No, ipak mi je draže pojesti nešto u našem restoranu jer hrana je tamo odlična. Da budem iskrena, tamo najviše i jedemo', rekla je Mirjana dodavši kako se s  obitelji svog supruga odlično slaže, no talijanski još nije savladala. 'Znam nekoliko riječi talijanskog pa s obitelji svog supruga radije komuniciram na engleskom i dosad mi to nisu zamjerili', kaže Lučić-Baroni. Objasnila je i zašto nikad nije odustala od tenisa nakon svih kalvarija koje je prošla i prepreka s kojima se suočila.

'Mislim da sam možda trenutno jedina na turniru koja nema svog sponzora.  Divan je osjećaj opet igrati s najboljima pred prepunim tribinama. Odustati nikad nije bio moj izbor. Situacija je bila takva da sam trebala pauzirati, a nisma ni mogla putovati tada, nisma si to mogla priuštiti. Ovo je ono što dolazi nakon teških trenutaka, nakon svega što sam uložila posljednjih godina, rekla je tenisačica čiji je trener od studenog 2016. Splićanin Marin Bradarić.

Na pitanja o  ocu koji su joj novinari postavili u Melbourneu kratko je odgovorila: Bilo bi mi draže da pitanja o njemu preskočite!, rekla je Makaranka koja je davne 1998. s majkom , braćom i sestrama pobjegla od oca i njegovog zlostavljanja u SAD, a Marinko Lučić nije bio pozvan ni na kćerino vjenčanje.

'Danas sam sretna jer imam supruga kojeg volim najviše na svijetu, koji me razumije, podržava, putuje sa mnom na turnire. Odlično se osjećam, zdrava sam, i vjerujem u sebe, danas više nego ikad. Nakon svega što sam prošla moram reći i kako sam ponosna na sebe. Malo tko bi imao dovoljno snage suočiti se sa svim nevoljama koje su me snašle u životu. Spasila me moja tvrdoglavost. I kad sam tenis samo mogla gledati na televiziji, a ne i igrati ga, uz mene su bili oni koji su znali i vjerovali da to nije moj kraj', rekla je naša tenisačica.