ODLAZAK VOLJENIH

Najteži dani u životu francuske glumice Sophie Marceau

20.01.2017 u 17:18

Bionic
Reading

Iako to ničim nije dala naslutiti u javnosti, 50-godišnja francuska filmska zvijezda Sophie Marceau posljednjih mjeseci proživljavala je dramu dok se njezina majka borila s rakom, a bitku je izgubila nekoliko dana prije Božića. To joj je bio drugi šok nakon što je u veljači prošle godine preminuo njezin bivši suprug, poljski redatelj Andrzej Zulawski s kojim ima sina, ekscentrični umjetnik koji je bio njezina najveća ljubav, duhovni učitelj, ali i mučitelj

Prošla godina Sophie Marceau bila je ona u kojoj je izgubila dvije najvažnije osobe u životu. Majku Simone koja je preminula od raka pluća i muškarca koji joj je obilježio intelektualno sazrijevanje, bivšeg supruga Andrzeja Zulawskog u kojeg se zaljubila kad joj je bilo 17 i s njim provela 17 godina.

Majka Sophie Marceau godinama se borila s rakom pluća, a kad se proširio na mozak, mjesece je provela u bolnici i primala kemoterapiju. Sophie je bila uz majku, ali pritom nije otkazala obaveze; sva pojavljivanja u javnosti odradila je s osmijehom na licu. No on je nestao prije Božića kad joj je majka pala u komu, a ubrzo i preminula.

S Andrzejem Zulawskim, kontroverznim Poljakom koji se svojim filmovima borio protiv mainstreama i komercijalizma, provela je 16 godina i rodila danas 20-godišnjeg sina Vincenta. Njihova veza započela je kad je on imao 44, ona 18. Zulawski je bio strastveni intelektualac koji je tada mladu Marceau na početku karijere obrazovao na polju filma, glazbe i likovne umjetnosti. Bio je njezin učitelj, ljubavnik i najveći kritičar, a vezu im je uništila njegova posesivnost, agresivnost i oštar jezik. Popljuvao je sve njezine uloge, osim onih u njegovim filmovima. Ostavila ga je 2001. kada joj je bilo 35.

Zulawski je preminuo u veljači prošle godine od raka, a fotografije uplakane i slomljene Marceau objavljene su u svim francuskim medijima. Unatoč njegovoj nagloj naravi, sklonosti konfliktima, nevjerama i nasilju, bio je i ostao ljubav njezina života. On je pak puno godina kasnije priznao kako se nikad nije oporavio kad ga je Sophie napustila. Da bi joj se osvetio, snimio je film 'Nevjera' u kojem je vjerodostojno prepričao njihovu priču i njezinu prevaru i vezu s producentom Jimom Lemleyjem, iz koje ima kćer. Sophie mu je na kraju sve oprostila.

'Bio je moja ljubav i puno više od nje', rekla je opraštajući se na njegovoj sahrani u Varšavi.

Posljednji muškarac u životu francuske glumice bio je slavni francuski chef i slastičar Cyril Lignac s kojim je bila nepunu godinu dana u vezi, a prekinuli su u studenom prošle godine zbog njegove okupiranosti poslom.