'PAMTIM SAMO SRETNE DANE'

Sanja Doležal otvoreno o novim poslovima, strahu i djeci

21.01.2017 u 06:00

Bionic
Reading

Na RTL-u uskoro kreće novi glazbeni show 'Nikad nije kasno' koji će Sanja Doležal voditi s pjevačem Joškom Čagljem Jolom. Ispričala nam je sve o ponovnom angažmanu na toj televiziji, otkrila o kojem je zanimanju sanjala u djetinjstvu, koji će događaj iz 35-godišnje karijere Novih fosila uvijek pamtiti, a progovorila je i o svojim najvećim ljubavima, sinu Luki i kćeri Lei

Od ove jeseni Sanja Doležal vratila se u kuću u kojoj je i započela televizijsku karijeru. Prvi povratnički projekt za RTL je slastičarsko-natjecateljski show 'Tri, dva, jedan – peci!' u kojem je imala voditeljsku palicu, a uskoro ćemo je gledati u novom glazbenom spektaklu 'Nikad nije kasno'.Glazbenica s uspješnom karijerom dugom 35 godina te jedno od najpoznatijih i najsimpatičnijih lica s malih ekrana otkrila je za tportal nove zanimljivosti iz svog profesionalnog i privatnog života.

Natjecatelje u showu 'Nikad nije kasno' podržavat ćete u ispunjenju njihovih snova. Što vam znači sudjelovanje u showu?
Čim su mi predložili s RTL-a sudjelovanje u ovom showu, razveselila me ideja da se ljudima u nekim zrelim godinama pruži prilika da ostvare svoje ciljeve. Oni svi odmalena vole glazbu, mnogima je ona više od hobija, ali nikad nisu zbog različitih životnih okolnosti dobili priliku pokazati svoj talent velikom auditoriju. Show 'Nikad nije kasno' upravo je za njih ostvarenje snova, a svima nama prilika da ih čujemo i upoznamo njihove životne priče.

Po čemu je taj show, osim po sudjelovanju starijih natjecatelja posebniji od drugih takve vrste?
Emisija je koncipirana da osim talenta koji je neosporan, natjecatelji podijele s nama i svoje životnesituacije, otkriju što su sve u životu prošli.Ali meni se nekako čini da je ta pozitiva, vedrina i radost ona koja razlikuje našu emisiju od ostalih pjevačkih natjecanja. U ovom je showu zaista najvažnije sudjelovati, a ne pobijediti.
Biste li se i sami, da vas je život poveo drugim putem, prijavili na taj show?
Ne znam, ja sam u djetinjstvu sanjala novinarstvo. Možda da je moj život krenuo tim putem, danas bih uređivala i stvarala ovakve emisije.



Sanja će show 'Nikad nije kasno' voditi s Jolom

Sve je u vašem životu i poslovno, ali i privatno isprepleteno grupom Novi fosili. Po čemu pamtite tri desetljeća grupe? Možete li izdvojiti najljepše, ali i neke manje lijepe trenutke?
Sigurno je to razdoblje meni jedno od najdražih u karijeri.Mlada sam ušla u bend, proputovala pola svijeta. Bilo je puno predivnih koncerata, upoznala sam mnogo divnih ljudi, a kako Gabi Novak kaže: 'Pamtim samo sretne dane', o drugima neću.

Kad biste mogli izdvojiti jedan trenutak u tih trideset godina i ponovo ga proživjeti, koji bi to bio?
Teško je izdvojiti jedan trenutak od koncerata i putovanja, ali vjerojatno nastup na Eurosongu 1987. nešto je što ću uvijek pamtiti.
Imate li neki ritual prije izlaska na pozornicu?
Osim obaveznog upjevavanja, volim prije izlaska na binu biti malo sama, smiriti otkucaje srca i disanje, proći u glavi neke svoje postulate životne.Nije lako ni nakon toliko godina izaći pred ljude i otvoriti se kroz pjesmu. Ipak, to je predivan osjećaj.


Sanja pamti samo lijepe trenutke koje je provela u grupi Novi fosili

Žalite li i zbog čega u mladosti?
Ne žalim. Bilo je tu svega. Ne kaže se uzalud mladost - ludost. Ali tako mora biti.

Je li u vrijeme vaše mladosti bilo toliko alkohola i droge oko glazbenika kao danas?
Uvijek je toga bilo, ali je možda bilo teže dostupno nego danas.

Čega vas je strah kad su u pitanju vaša djeca?
Strah je emocija koje se nastojim riješiti čim je osjetim. Naravno da roditelji uvijek strahuju zbog djece, ali treba ih pustiti da prolaze u životu sve što ih slijedi. Nadam se samo da će biti sretni čime god se bavili i s kime god dijelili svoj život. A ja sam tu da ih u tome podržavam.

Jeste li zadovoljni u kakve su ljude odrasli Luka i Lea?
Ponosna sam na djecu, pošteni su i dobri. Grade svoj put, ponekad možda na način koji mi se ne sviđa, ali ja ga prihvaćam. Nekad sam možda prezahtjevna mama, vjerujem zbog vremena u kojima odrastaju i stvaraju svoje živote.


Sanja Doležal s kćeri Leom