NA METI PLJAČKAŠA

Neke domaće zvijezde orobili pljačkaši, druge - spremačice

23.01.2017 u 11:03

Bionic
Reading

Poznati i slavni često su na meti razbojnika i kradljivaca koji s pretpostavkom da idu na sigurno upadaju na njihova imanja i u domove u pokušaju da se domognu bogatog plijena. Najnoviji primjer je pjevačica Maja Šuput koja je prošlog tjedna po povratku s odmora iz Meksika doživjela šok kad je ušla u svoj opljačkani stan

Maju Šuput je nakon povratka s odmora u Meksiku dočekalo nimalo lijepo iznenađenje. Lopovi su upali u njezin stan i odnijeli tehničku opremu, novac i nakit u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna. U stan su joj navodno provalili sa stražnje strane zgrade, a ušli kroz obijeni prozor. Pjevačica je rekla da ne može davati nikakve izjave na tu temu kad smo tražili da komentira i otkrije nešto više o nemilom događaju.

Ista je sudbina zadesila i svjetski poznatu starletu Kim Kardashian, koju su u listopadu prošle godine pljačkaši orobili u Parizu ukravši joj zaručnički prsten i stvari u vrijednosti od oko 10 milijuna dolara. Doživjela je veliku traumu te se narednih mjeseci nije pojavljivala u javnosti. Pojavila se tek nedavno, u Dubaiju, nakon što su objavljene vijesti da su pljačkaši uhićeni.

Vintage Galliano & Kanye West x Jacob the Jeweler's new collection for the VMA's

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Kim je opljačkala poznata banda Pink Panther, godinama strah i trepet slavnih i bogatih

I Naomi Campbell se tri mjeseca nakon što je banda Pink Panther opljačkala Kim Kardashian u Parizu oglasila i rekla da je također bila opljačkana u tom gradu, ali o tome nikada nije govorila. U emisiji Wendy Williams Naomi je ispričala sve o tom užasnom iskustvu koje je doživjela 2012. godine. Slavni supermodel nikad se prije nije izjasnio o ovom incidentu, no kako otkriva, tada je planirala upoznati modnog dizajnera Azzedinea Alaïju u njegovoj pariškoj trgovini kad su je napali pljačkaši zahtijevajući da im preda torbu.

#mood ?❤️? @inezandvinoodh @stefanopilati.

A photo posted by Naomi Campbell (@iamnaomicampbell) on

Naomi je tek nedavno progovorila o tome da je bila opljačkana

Osim Maje Šuput, još neki poznati Hrvati doživjeli su to traumatično iskustvo. Njezina kolegica Nina Badrić bila je zgranuta kad se nakon jednog od svojih koncerata 2003. godine vratila iza ponoći u svoj stan. Imala je što vidjeti - stvari razbacane, a i ostala je bez zlatnog nakita, satova i laptopa, ukupne vrijednosti oko 300.000 kuna! Nina stanuje u elitnoj podsljemenskoj zoni, u zgradi sa samo još dva stana, a najviše ju je pogodila poruka 'Volimo te', koju su joj na papiru ostavili provalnici.

#weareready ????⭐️ #happynewyear2017 ?❤️ #ninabadric #tojazovemljubav @zigman_official ❤️

A photo posted by Nina Badric (@badrich) on

Nina Badrić je opljačkana 2003. godine

Snježana Mehun je opljačkana u rujnu 2014. godine. Ona i njezin sin izišli su tek na sat, dva, a provalnici su upravo tada opelješili stan i olakšali je za 250.000 kuna. Strašne traume od toga dana ima i danas.

'Imam PTSP od toga jer činjenica da je netko ušao u tvoj privatni prostor najgore je od svega. Ali citiram svog sina: 'Uspomene mi nitko ne može oduzeti.' Dinin tata se bavi ugradnjom alarma pa smo se dodatno osigurali uz videonadzor. Tih dva sata, tijekom kojih smo bili opljačkani, zaboravili smo upaliti alarm, što nam se nikad više nakon toga nije dogodilo', ispričala nam je PR stručnjakinja.

#billymakeup #ivanabilandzijabilly #conturingtechnic #conturingface #laritastudiohair #instamakeupartist

A photo posted by Snjezana Mehun (@snjezanamehun) on

Snježana Mehun i danas ima traume od pljačke u svom stanu

Žena koja je opljačkala dom Tarika i Lejle Filipović nije bila dio nikakve organizirane skupine pljačkaša. Radilo se o njihovoj čistačici koja im je iz stana u Kustošiji ukrala stvari u vrijednosti od oko 150.000 kuna. Ista osoba koju su Filipovići tužili zbog krađe navodno je opljačkala još nekoliko poznatih osoba za koje je radila. Istaknutom glazbeniku i jednom mladom redatelju ukradenu robu navodno je vratila pa je slučaj riješen izvan suda.

Godine 2010. žrtve pljačkaša bili su i tadašnji supružnici Vanja i Zoran Mamić. Provalnici su odlučili dobro omastiti brk te su provalili u njihovu vilu u Markuševačkoj Dubravi. Iz doma Mamićevih otišli su bogatiji za nekoliko stotina tisuća kuna, a ukrali su digitalne kamere i fotoaparate te veću količinu ženskih torbi, novčanika i sunčanih naočala. I 2008. godine u travnju su Mamići imali problema s kradljivcima. Obitelj je tada živjela u stanu na zagrebačkom Medveščaku, a lopovi su iskoristili odsutnost ukućana i ukrali nakit vrijedan 10 tisuća kuna te razbacali sve po spavaćoj sobi. Jedini svjedok te pljačke bio je kućni ljubimac Mamićevih, pas Figo.

Lopovi su provalili i u dom Miroslava Lilića, umirovljenog TV znalca i nekadašnjeg prvog čovjeka najveće hrvatske diskografske kuće Croatia Records. 'To je bilo prije deset godina. Čim sam vidio da mi je provaljeno u stan, nazvao sam policiju i otišao u birtiju u kojoj sam do četiri sata ujutro pričekao da obave uviđaj. Što sam trebao? Zašto da se nerviram? Jednostavno to treba zaboraviti. Otuđeno mi je puno umjetnina, većinom poklona mojih prijatelja, ali došle su nove. Život se sastoji od mnoštva sitnica oko kojih se ne treba živcirati kao kad nekoga zadesi smrt ili bolest', ispričalo je za tportal legendarno televizijsko lice.

Manekenku Ninu Morić, koja već godinama živi i radi u Milanu, opljačkali su u Salernu. Tvrdi da je sjedila u autu kraj željezničke postaje u Salernu kad joj je prišao muškarac i kroz otvoren prozor zgrabio torbu sa stražnjega sjedišta te pobjegao.

'Biseru, unutra ćeš pronaći samo dvije boce octa. Genijalan ulov', napisala je narugavši se lopovu na svom profilu na Facebooku.

Se non ci vediamo, buona Pasqua a tutti.

A photo posted by ??? (@nina__moric) on