26 GODINA KASNIJE

Gdje su i što danas rade zvijezde filma 'Sam u kući'

18.12.2016 u 09:54

Bionic
Reading

Mnogi će se složiti da čarolija Božića nije potpuna ako se na televiziji ne repriziraju nastavci filmskog hita 90-ih 'Sam u kući'. Gotovo svi glumci ovim filmom su se i proslavili, no rijetko kome je uspjelo zadržati tu slavu. Najveću transformaciju proživio je glavni lik - Macaulay Culkin, kojeg su novac i slava toliko promijenili da je na kraju postao ovisnik o drogama i alkoholu. Što se dogodilo s ostalim glumcima iz filma, pročitajte u nastavku

Punih 26 godina prošlo je otkako je osmogodišnji Kevin McCallister slučajno ostao sam kod kuće. Zaboravljen od obitelji, pred sam Božić, Kevin se potrudio ipak da samom sebi pripremi Božić iz snova, a na njegove dogodovštine i borbe s provalnicima iz godine u godinu podsjećaju filmske reprize na televiziji. Zapravo, mnogi bi rekli Božić i nije Božić ako na radiju ne svira Mariah Carey i 'All I Want For Christmas', a na televiziji se ne prikazuju nastavci filmova 'Sam u kući'. Znate li uopće gdje su danas i što rade zvijezde tog filma?


Macaulay Culkin, Joe Pesci i Daniel Stern u filmskom hitu 'Sam u kući'

Zaštitno lice ovog filma, Macaulay Culkin, danas ima 36 godina, a zvijezda je postao kao desetogodišnjak. Njegova transformacija je nevjerojatna, jer od preslatkog dječaka, zbog navodne ovisnosti o heroinu, pretvorio se u neprepoznatljivog muškarca. Nakon što je snimio nastavak filma, 'Sam u kući 2', sa samo 12 godina postao je milijunaš, a slava ga je u potpunosti promijenila. U međuvremenu je snimio filmove 'Moja djevojka', 'Dobri sin' i 'Richie Rich', a pojavio se i u spotu Michaela Jacksona 'Black or White', a onda je sve krenulo nizbrdo. Iako se pokušao vratiti na glumačku scenu, i to ulogom u predstavi 'Madame Melville' na londonskom West Endu, a osnovao je i bend Pizza Underground, mediji su češće pisali o njegovoj ovisnosti o drogama i alkoholu, što ga je fizički izobličilo.


Gotovo neprepoznatljiv Macaulay Culkin snimljen u ožujku ove godine

Što se tiče privatnog života, 1998. godine se vjenčao s glumicom Rachel Miner, no brak je potrajao tek dvije godine, da bi 2002. godine započeo vezu s Milom Kunis. Nakon gotovo deset godina veze, krenuli su svatko svojim putem, a iako je želio obnoviti njihovu ljubav, glumica na to nikada nije pristala. Ona je danas u braku s Ashtonom Kutcherom, s kojim ima dvoje djece, a Macaulay Culkin je i dalje sam.


Posljednjih godina više se pisalo o njegovoj ovisnosti o drogama i alkoholu,
negoli o filmskim ulogama

Uloga Kevinove majke dodijeljena je dobitnici Emmy nagrade, Catherine O'Hara. Ta 62-godišnjakinja se glumom počela baviti 1973. godine, a proslavila ju je upravo uloga u filmovima 'Sam u kući'. Osim snimanja filmova, posuđivala je glas brojnim animiranim likovima. Sretno je udana za producenta Boa Welchema, s kojim ima dvojicu sinova - Matthewa i Lukea


John Heard i Catherine O'Hara, kao roditelji Kevina McCallistera u filmu 'Sam u kući'


62-godišnja glumica Catherine O'Hara

Kevinova oca Petera McCallistera odglumio je danas 71-godišnji John Heard. To je upravo uloga koja mu je i obilježila život, a nakon toga pojavio se i u filmovima 'Slučaj Pelikan' 'Prije i poslije' i 'Zmijske oči'. Gostovao je u serijama 'Moderna obitelj, 'Obitelj Soprano' i 'Zakon braće', a zanimljiv je i njegov privatni, poprilično turbulentni život. Naime, John Heard ima čak četiri bivše žene te je otac četvero djece. U svojoj biografiji ima i jedno uhićenje jer je navodno udario sina, no na kraju je oslobođen svih optužbi.


Uloga u filmu 'Sam u kući' Johnu Heardu obilježila je život

Velika zvijezda i prije ovog filma bio je 73-godišnji Joe Pesci, a proslavio se filmom 'Dobri momci', koji je izašao svega nekoliko mjeseci prije filmskog hita 'Sam u kući' i za koji je nagrađen Oscarom za najbolju sporednu ulogu. Poznat po ulogama nasilnika i mafijaških ubojica, ali i čangrizavih smiješnih likova, snimio je brojne filmske hitove, poput 'Moj rođak Vinny' i 'Smrtonosno oružje', no 1999. godine iznenadio je sve objavivši da se povlači s glumačke scene jer želi postati glazbenik. Ljubitelji njegovog lika i djela ipak su došli na svoje 2006. godine kada je dobio malu ulogu u filmu Roberta De Nira 'Dobri pastir', a zadnja uloga mu je bila četiri godine kasnije gdje je s HelenMirren glumio u 'Love Ranch'. Iza sebe ima čak tri braka.


Glavni negativci u filmu: Joe Pesci i Daniel Stern


73-godišnji Joe Pesci danas je gotovo neprepoznatljiv

Uz Joea Pescija, glavni negativac filma bio je 59-godišnji Daniel Stern. Upravo su mu uloge Marva Merchantsa donijele popularnost, a iako je i nakon hita 'Sam u kući' nastavio snimati filmove, ni jedan nije postigao toliki uspjeh. Stoga se prebacio na televiziju, a posljednje je snimio seriju 'Manhattan'. Od 1980. godine je u braku s Laure Mattos s kojom ima troje djece.


Daniel Stern, uz Joea Pescija, glavni je negativac u filmu

Kevinova starije brata Buzza, u filmu ljubitelja tarantula, utjelovio je danas 39-godišnji Devin Ratray. Kao i većini gore spomenutih, upravo mu je uloga u filmu 'Sam u kući' bila najpoznatija, no ipak je snimio niz filmova, a glumio je i u serijama. Okušao se i u glazbenim vodama te svira u bendu 'Little Bill and the Beckleys'

24 years ago Home Alone 2 came out. Beat that, you little Trout Sniffers

Fotografiju objavljuje Devin Ratray (@devinratray)

U filmu 'Sam u kući' utjelovio je Kevinova starijeg brata Buzza

Premiere of some recent movie I'm totally starring in #cantkeeptrackofthemallGodI'mSexy

Fotografiju objavljuje Devin Ratray (@devinratray)

I Devin Ratray glumio je u oba nastavka filmskog hita 'Sam u kući'

Osim njih, u filmu su još glumili Hillary Wolf, Kieran Culkin, Gerry Bamman Michael C. Maronna, Roberts Blossom, no nitko od njih nije postigao zapaženiji uspjeh.