DAMIR KEDŽO

'Društvene mreže su zaslužne za moj ponovni povratak na glazbenu scenu'

11.12.2016 u 12:32

Bionic
Reading

Ususret predfinalnoj emisiji u kojoj ćemo doznati tko su finalisti treće sezone showa Nove TV 'Tvoje lice zvuči poznato' Damir Kedžo je za tportal ispričao o svom iskustvu u showu, o mjuziklima, o tremi prije svakog nastupa, ali i o ljubavi

Simpatičan pjevač nije se nadao drugom mjestu po broju bodova u showu.
'Nisam se time opterećivao. Zapravo je jedino zbog čega sam se brinulo bilo to da ne budem grozan. (smijeh) Drago mi je da je ispalo drukčije. Iako su ove godine svi sudionici showa jako blizu i svaku emisiju je netko zasjao', ističe pjevač.

U showu je, kaže, kad je riječ o iskustvu, doveo funkcioniranje u stresnoj situaciji na novu razinu.
'Raditi tri mjuzikla i snimati ovako zahtjevnu emisiju recept je za katastrofu. Ali drago mi je da sam i tu pomaknuo granice i izdržao zahtjevan tempo. S kreativne strane, sudjelovanje mi je rušilo barijere u glavi. Naravno da ti je na prvu neugodno kada te dočekaju bikini i štikle. Ali s glumačke je strane to odlična vježba i mislim da nakon ovog showa nema te uloge s kojom se ne bih uhvatio u koštac', tvrdi Damir.

Najlakše mu je pala uloga Petra Graše jer obožava pjesmu 'Moje zlato'.
'S guštom sam pjevao i odradio sve što je trebalo, a uloga Carmen mi je definitivno bila najteža sa svih aspekata, od glume do pjevanja sopranskih laga', otkrio je. Kada bi mogao birati, najradije bi se transformirao u Craiga Davida.

Damir Kedžo kao Carmen: Habanera

'Tvoje lice zvuči poznato' prije svog je sudjelovanja, s obzirom na svoje obveze, pratio koliko je stigao.
'Trudio sam se pratiti ga što više. I super mi je u toj emisiji što nudi raznolikost. Od smijeha do zadivljenosti nečijim talentom za imitaciju', kaže pjevač.

Iza njega je pet odrađenih mjuzikala, hvaljenih uloga, a za ulogu Biskupa u mjuziklu 'Crna kuća - mjuzikl u boji' dobio je i Nagradu hrvatskog glumišta. Trenutačno u mjuziklu 'Pacijenti' glumi pokvarenog menadžera Roberta. Budući da nikad nije polazio glumačku akademiju, otkrio je kako se priprema za uloge.

'Proces je jako dug. Ali najčešće se dogodi da lik nađem tek nekoliko dana pred premijeru jer tada od panike i treme više nemam vremena za sumnju u sebe i preispitivanje. Onda preuzme instinkt i sve se samo dogodi. Srećom, u procesu uvijek slušam starije kolege koji sugeriraju neke stvari. Zapravo sam većinu stvari dosad naučio od Hane Hegedušić i Igora Barberića', rekao je.

Selfie za trenutak krize u kojem necu znati tko sam. Idemooooo! #tlzphr

A photo posted by KEDZO (@itskedzo) on


Razdoblja rada u boy bendu Saša, Tin i Kedžo danas se ne srami.
'Mislim da se projekta od kojeg je ostao jedan od najvećih hitova u posljednjih deset godina i koji se i danas vrti na svim partijima, nemam razloga sramiti. Dapače! Smatram da je u odnosu prema današnjem mainstreamu u Hrvata, '365' remek-djelo, nepretenciozna pop-pjesma s odličnim beatom. U tih godinu dana naučio sam sve sto sam trebao o opstanku na sceni. Radio sam s najvećim imenima hrvatske glazbe, i to je škola koju mi nitko ne može uzeti. Na kraju krajeva, sve što sam napravio do danas dovelo me do ovog trenutka u životu. Tako da ne žalim nizačim.


Pjevač se danas ne srami rada u boy bendu Saša, Tin i Kedžo

O njegovu se privatnom životu ne zna ništa. Kaže da nema potrebu za skandalima i naslovnicama žutih novina.
'Nikad mi to nije bio prioritet. Bavim se svojim poslom jer ga volim i jer je moj medij komunikacije, prije svega, glazba. Ali na tom planu je sve pod kontrolom', tajanstven je pjevač.

Ipak otkrio je što mu znači ljubav i kakav je kad se zaljubi.
'Ljubav je super, mnogo toga naučiš o sebi. Pogotovo kad zaljubljenost prođe. Onda je voljeti odluka. I tu dolaze prave kušnje iz kojih se raste. Ne znam, poludim kao i svi. Volim taj osjećaj blesavosti i nepostojanja problema. Ali je jako loše za ostale aspekte života jer imam osjećaj da mi je samo to stanje potrebno. Život te ipak nauči da nije', tvrdi Damir.

Njegovi najbliži iznimno su ponosi na njegovu profesionalnu karijeru.
'Iznimno su ponosni i javljaju mi svako malo kad negdje nešto pročitaju ili vide. Lijep je osjećaj znati da najbliže činiš ponosnima'. kaže.

Ima veliku bazu fanova na internetu – Facebooku, Instagramu i Youtubeu i smatra da je internet danas važan za glazbeni uspjeh.
'Društvene mreže i YouTube zaslužni su za moj ponovni povratak na glazbenu scenu. Upravo da nije bilo ljudi koji su slušali moje covere i dijelili ih, ne bih nikad bio pozvan na audiciju za mjuzikl 'Crna Kuća', na premijeri su bili moji današnji suradnici i ponudili mi da radim s njima na novim pjesmama. I to
je predivan osjećaj. Znati da te publika stavila na mjesto na kojem jesi', izjavio je.

Kad je riječ o tremi, prije svakog nastupa - povraća.
'Osjećam golemu odgovornost. I pola sata prije nastupa ne postojim. Kao da sam u transu od šume misli i straha. Ali, srećom, sve nestane čim stanem na scenu', otkrio je.

Osim glazbe koja ga beskrajno veseli, Damir obožava - planinariti.
'Volim biti u planinama, maknuti se od betona u šumu na dan dva i posložiti glavu i misli. Osim toga sam velik zaljubljenik u automobile i mogu čitati automagazine danima', kaže.