MOĆNA PORUKA

Suze Davida Beckhama o kojima priča cijeli svijet

08.12.2016 u 06:00

Bionic
Reading

Ništa nije teže gledati od suza u očima djece, osobito onih koji su prošli razne strahote i zlostavljanja. Te stvari obilježit će ih, ni krive ni dužne, za cijeli život. Na dječje suze nije ostao imun niti++ jedan od najpoznatijih nogometaša današnjice, David Beckham, koji je prošle godine posjetio djecu u izbjegličkom kampu u Kambodži. Upravo zbog njih, ali i sve ostale djece diljem svijeta, Beckham je za UNICEF snimio video kojim je poslao svijetu moćnu poruku da se zaustavi svaki oblik nasilja i zlostavljanja nad djecom

Iako je danas u svijetu mnogo UNICEF-ovih ambasadora, poput Angeline Jolie, Ewana McGregora, ili Zlatana Stipišića Gibonnija, MajeVučić, Slavena Bilića i Bojane Gregorić Vejzović u Hrvatskoj, najmoćniju poruku do sada zasigurno je poslao jedan od najpoznatijih nogometaša današnjice čiji se svaki pokret prati u stopu. Novim videom koji je snimio za UNICEFDavid Beckham jasno je dao do znanja što misli o nasilju nad djecom. Riječ je o videu u kojem otac četvero djece, trojice sinova i jedne kćeri, sjedi na stolcu, a u prvom su planu njegove čuvene tetovaže koje su UNICEF-ovi kreativci oživjeli.

Najnoviji video koji je David Beckham snimio za UNICEF

Tako su njegove tetovaže, koje su posvećene njegovoj djeci te čak ima istetoviran crtež svoje kćeri Harper, postale predložak mnogobrojnih stravičnih situacija koje nažalost još mnoga djeca diljem svijeta svakodnevno prolaze. 'Nasilje ostavlja ožiljke na djeci za čitav život. To je loše! Zaustavimo to!' riječi su koje David Beckham izgovara gledajući u kameru.




Davi Beckham novim je videom poslao moćnu poruku

Profimedia
Uz pomoć stručnjaka njegove su tetovaže animirane



Nogometaš je već više od deset godina UNICEF-ov ambasador dobre volje, a nedavno je predstavio i svoju fondaciju jednostavno nazvanu 7: The David Beckham UNICEF Fund, u kojoj se obvezao pomagati upravo zlostavljanoj djeci. 'Kada sam osnovao fondaciju, obećao sam da ću napraviti sve što je u mojoj moći da im pomognem. Želim da se jasno i glasno govori o tim problemima koji uništavaju dječje živote. Jedan od tih je i nasilje. Svakih pet minuta, negdje u svijetu, jedno dijete umre zbog nasilja. Milijuni djece svakodnevno prolaze kroz strašna fizička, psihička i seksualna zlostavljanja koja će uništiti njihova djetinjstva zauvijek', objasnio je David Beckham.

Boys night at the Kings ????

Fotografiju objavljuje David Beckham (@davidbeckham)

David Beckham sa sinovima Brooklynom, Romeom i Cruzom

U sklopu svojih aktivnosti za UNICEF prošle je godine posjetio i Kambodžu u kojoj susreo upravo s djecom koja su prošla razne vrste zlostavljanja. 'Prošle godine posjetio sam Kambodžu i upoznao puno djece. Neka od njih ispričala su mi svoja stravična iskustva koja su prošli. Šokiralo me sve što sam čuo i kada sam shvatio kakve su posljedice na njih ostavila ta zlostavljanja. Nijedno dijete ne bi trebalo takvo što proći. Nadam se da će ovaj posljednji projekt napokon privući pažnju onih kojih treba kako bi se što prije riješio ovaj problem i krenulo u akciju. Zajedničkim snagama moramo to zaustaviti.'

Već 10 godina nogometaš je ambasador UNICEF-a