OPERACIJA NA MOZGU

Ljubiša Samardžić za dlaku izbjegao smrt, slijedi dug oporavak

05.12.2016 u 09:54

Bionic
Reading

Omiljeni 80-godišnji srpski glumac nakon hitne operacije na mozgu u subotu oporavlja se na intenzivnoj njezi neurokirurgije beogradskog Kliničkog centra Srbije. Kako pišu srpski mediji, oporavak će dulje trajati, a operaciju koja je trajala nekoliko sati izveo je tim najboljih beogradskih neurokirurga

Nakon operacije koja je uspješno izvedena Ljubiša Samardžić zasad je izvan je životne opasnosti i opravlja se na intenzivnoj njezi. Nakon što je u subotu hitno operiran, u javnost je procurila informacija kako je riječ o operaciji na mozgu poslije koje slijedi dulji oporavak. Glumca su operirali najbolji srpski neurokirurzi.

Ljubiša Samardžić posljednjih se tjedna žalio na zdravstvene tegobe, a stanje mu se pogoršalo u ožujku ove godine nakon smrti prijatelja i kolege Dragana Nikolića. Priznao je kako je potonuo u depresiju, no supruga Mirjana, djeca i unuci trgnuli su ga iz takvog stanja.

Prije samo dva tjedna proslavio je s obitelji 80. rođendan poručivši kako nema namjeru otići u mirovinu.

'Odrastao sam u poštenoj rudarskoj obitelji. Rano ostao bez oca. Divio se majci koja nas je izvela na put s mizernom rudarskom penzijom. A bilo nas je troje djece. Iz takvog djetinjstva shvatio sam da sirotinja nije najstrašnija stvar koja ti se može dogoditi u životu', ispričao je omiljeni srpski glumac 2015. u intervjuu za Blic.

Ljubavna priča Mirjane i Ljubiše Samardžića počela je sasvim slučajno. Kada su se upoznali, ona je bila srednjoškolka. Susret se pretvorio u brak dug pet desetljeća.


Ljubiša i Mirjana Samardžić najdugovječniji su par na srpskoj sceni