NINA, TONY, GIBONNI...

Znamo tko će gdje pjevati, ali i koliko će zaraditi u novogodišnjoj noći

02.12.2016 u 09:06

Bionic
Reading

Do Nove godine ostalo je nešto manje od mjesec dana, a mnoge estradne zvijezde odavno su dogovorile nastup za najluđu noć. Uz repertoar brojnih domaćih popularnih glazbenika, veselo i raspjevano bit će u mnogim restoranima, diskotekama i na trgovima po Hrvatskoj i regiji

Za doček Nove godine ne pjevaju svi, a visinu honorara diktira samo slava kojom određena zvijezda raspolaže. Ne treba zanemariti ni broj hitova, ali često se događalo da i samo jedan hit osigura nekom izvođaču novogodišnju gažu iz snova honorarom koji ni Djed Mraz ne bi mogao ispuniti. Kako to inače biva, atraktivni iznosi obavijeni su velom poslovne tajne, za izvođače u Hrvatskoj svote se vrte od 15 do 50 tisuća eura i drastično se ne mijenjaju posljednjih desetak godina.

Toni Cetinski će Novu godinu dočekati na koncertu u rodnom Rovinju, a Jelena Rozga na Silvestrovo u Rabu, na Trgu Municipium Arba, a honorar im je navodno 30.000 eura. Taj će iznos u novogodišnjoj noći, govori se, dobiti i Nina Badrić za nastup u jednom od dubrovačkih hotela. U Dubrovniku će osim Nine pjevati i Splićani Doris Dragović i Jole.

Massimo će Šibenčane uvesti u 2017., a njegov će nastup navodno koštati 20 tisuća eura. Zadrane i njihove goste će zabavljati Tomislav Bralića i grupa Intrade te Ivan Zak.

Maja Šuput pjevat će u zagrebačkom Green Goldu i za taj su doček aranžmani već skoro rasprodani. Cijena njezina nastupa navodno je 35 tisuća eura. Glavna glazbena zvijezda novogodišnje večeri u Rijeci ovog će puta biti Gibonni koji ćenavodno svirati za 30 tisuća eura.

Puležane će na Silvestrovo zabavljati Hladno pivo koji će dobiti 15.000 eura, Makaranima će pjevati Colonia. Splićani će se od 2016. oprostiti s Petrom Grašom, Osječani s Vigor bandom, a Varaždinci s grupom Vatra

Unatoč protivljenju Centra za građanske inicijative iz Poreča, u tom će istarskom gradu na dočeku Nove godine pjevati zadarski pjevač Mladen Grdović koji će pozornicu dijeliti s kolegom Jasminom Stavrosom.U Novalji će nastupiti Crvena jabuka, a Severina pjeva u crnogorskom Baru.

Već godinama čelnici i ugostitelji Budve ne štede na novogodišnjim proslavama. Željko Joksimović će tako, pišu srpski mediji, svoj nastup naplatiti 70.000 eura, Haris Džinović 30.000 eura, Hari Mata Hari 25.000 eura, Prljavo kazalište 25.000 eura, a Parni valjak 30.000 eura.

Prošlogodišnji su rekorderi najvećoj zaradi Zdravko Čolić koji je pjevao za 100 tisuća eura te Goran Bregović, Momčilo Bajagić Bajaga i Severina koji su navodno zaradili 50.000 eura.