GLUMAC NA MUKAMA

Filip Juričić iskreno o novom životu bez alkohola

29.11.2016 u 11:28

Bionic
Reading

Zagrebački glumac kojeg trenutačno gledamo na malim ekranima u telenoveli 'Prava žena' u svojoj je kolumni opisao kako se posljednjih mjeseci nosi s apstinencijom od alkohola koji mu je dugo godina bio saveznik u izlascima

Jedan od najtalentiranijih domaćih glumaca, 35-godišnji Filip Juričić nikad nije bio poznat po asketskom stilu života, više je bio naklonjen onom suprotnom, no danas je uporan u svojoj odluci da neke stvari konačno dovede u red. Među njima i konzumiranje alkohola. Odlučio se za detoksikaciju i eksperiment koji se zove - život bez alkohola, piše u svojoj kolumni za StoryBook.

'Obećavam da ću probati ne biti dosadan bivši kroner koji sad želi popovati i uvjeravati cijeli svijet da je alkohol zlo. Koliko je druženja u mom životu bilo vezano uz piće. Kad izađem s nekim tko pije pivo, a ja poslije dvije mineralne naručujem treći čaj, imam osjećaj da njemu i nije neka špica, a meni je polako dosta tekućine', priznaje Juričić dodavši kako zbog svega puno manje izlazi, a kad se to i dogodi, drži se svojih bezalkoholnih varijanti poput tonika, kole, mineralne...


Filip s prijateljem i kolegom Stefanom Kapičićem na dočeku
Nove godine 2016.

Problem je, kaže glumac, djelomično i u njemu jer nikad nije znao kao fini gospodin popiti čašicu-dvije vina i otići kući, to nije poanta ludog večernjeg izlaska s ekipom, zaključuje. Htio bi umjesto razbijanja stvari u životu sastavljati ih, ne osjećati se izgubljeno među ljudima u klubu s mineralnom u ruci.

'Je li čašica više jedini način da se opustimo i oslobodimo duboko skrivenih emocija koje se inače ne usudimo pokazati. Možda nam samo nedostaje samopouzdanja', pita se Filip.