SUSRET BIVŠIH SUPARNIKA

Koji je poznati Hrvat otac slatkog dječaka u Maradoninom krilu?

28.11.2016 u 11:50

Bionic
Reading

Finale Davis Cupa održano u subotu u zagrebačkoj Areni okupilo je brojne poznate osobe koje su došle dati podršku našim tenisačima, a među njima bio je i Igor Štimac, bivši proslavljeni nogometni reprezentativac koji je stigao sa svojom životnom družicom Lanom Bucat i njihovim sinčićem Ivanom. Bio bi to tek jedan od izleta u Zagreb da se nije dogodio susret koji je svima razgalio srca, a čija će uspomena s vremenom dobiti još veću vrijednost

Iako su tijekom bogate sportske karijere imali mnoge prilike za susrete na nogometnim travnjacima, Igor Štimac i Maradona, proslavljeni argentinski nogometaš, obojica u sportskoj mirovini, novu priliku za druženje dobili su zahvaljujući tenisu. Susreli su se nakon finala Davis Cupa u Zagrebu, u kojem su obojica temperamentno navijala, svaki za svoju zemlju. Naravno, bilo je vremena i za srdačan razgovor, pa i za fotografiranje. Najmlađi Štimac, petogodišnji Ivan, udobno se smjestio u krilo argentinske nogometne ikone, 56-godišnjeg Maradone, a njegova mama, lijepa Lana Bucat, otkrila nam je da je Ivan 'odradio' fotkanje, ali i da će slika svoju vrijednost dobiti tek s vremenom. I doista.

Naime, za vrijeme igračke karijere Igor Štimac i Diego Maradona često su se sretali na terenu, a nema sumnje da obojica pamte lipanj 1994,. kada su na krcatom stadionu na Maksimiru pred 40.000 gledatelja prijateljsku utakmicu odigrali Hrvatska i Argentina (0:0) u gotovo najjačim sastavima. Maradona također nije propustio priliku posjetiti grob Dražena Petrovića na Mirogoju jer ga smatra 'jednim od najvećih košarkaša svih vremena'. Očito postoji neka tajna veza između Hrvata i Maradone...

Osim u dresu reprezentacije, Štimac i Maradona susretali su se u španjolskoj Primeri noseći dresove Cadiza odnosno Seville. Upravo u Sevilli Maradonin suigrač bio je najbolji hrvatski strijelac Davor Šuker, s kojim je ostao u sjajnim odnosima.

Tročlana obitelj Štimac u Zagrebu nije samo uživala u tenisu. Posjetili su Igorovu kćer Miu koja studira u Zagrebu, nazočili paljenju lampica na Zrinjevcu, prošetali se Zoološkim vrtom... U Split su se vratili prepuni lijepih dojmova i s fotografijom koja će zasigurno imati posebno mjesto u njihovom domu.


Ivan Štimac i Maradona


405214 ,389068 ,367507 ,173306