ANICA KOVAČ

Iznenadna selidba i novi početak s obitelji u Frankfurtu

21.11.2016 u 11:12

Bionic
Reading

Zbog novog poslovnog angažmana supruga Roberta Kovača, odnedavno asistenta bratu Niki Kovaču, treneru Eintrachta, Anica Kovač se s obitelji preselila u Frankfurt te joj djeca od rujna ondje i pohađaju školu. Selidba u Njemačku i nije velika promjena za supružnike Kovač s obzirom na to da su oboje odrasli u toj zemlji, a njihova je ljubav planula u Berlinu

Anica i Robert Kovač bez puno buke i medijske pažnje odlučili su se prije nekoliko mjeseci za novi početak u Frankfurtu, a odselili su se u rujnu, kad su djeca u tom gradu počela pohađati školu. Da je obitelj Kovač odlučila živjeti u Njemačkoj, u koju ih je odveo novi sportski angažman Roberta Kovača, otkrio je koncert hrvatskih estradnih zvijezda u Frankfurtu proteklog vikenda, ali i otvaranje dućana modnog dvojca ELFS, na koje je Anica došla s obitelji.


Anica Kovač s djecom Letizijom, Viktorijom i Markom

'Iako sam dijete dijaspore, kad god stignem, bježim u Hrvatsku. Volim svoje i nedostaje mi domovina. Premda sam rođena u Njemačkoj, Njemačka me ne vuče. Ne nedostaje mi ništa jer je uz mene moja obitelj, a ona mi je središte svijeta. Ipak, u Zagrebu sam živjela sedam godina u kontinuitetu i uistinu pustila korijenje. Sada sam izbačena iz ravnoteže i puštam novo korijenje. Vidjet ćemo koji će se korijen primiti, a koji neće. Nismo još sto posto odlučili gdje ćemo živjeti. Klinci su dobro podnijeli promjenu škole. Njima promjene lakše padaju nego meni. Dobro je to da probaju oba načina života, ali moraju znati tko su i što su. Ponosna sam što mnogo bolje govore hrvatski jezik od mene. To mi je već uspjeh', otkrila je Anica Kovač za Večernji list, dodavši kako su joj prvi mjeseci u novom gradu ispunjeni obavezama oko djece.

'Nema što ne radim. Sve troje djece idu u školu, tek smo našli stan. Standardno kuham, perem, pišemo zadaće, vozim ih na nogometne treninge, a Viktorija želi na balet', kaže nekadašnja prva pratilja Miss svijeta koja je odrasla u Berlinu, a u tom gradu upoznala je i Roberta Kovača, za kojeg se udala 1999.


Trenutna adresa supružnika Kovač je Frankfurt