NEKAD I DANAS

Brooke Shields: Od teen zvijezde do borbe s depresijom

04.12.2016 u 06:00

Bionic
Reading

Nekoć jedna od najljepših glumica svijeta, Brooke Shields poznata je po ulogama u raznim filmovima i serijama, no mnogi je najbolje pamte iz filma 'Plava laguna'. Upravo je ta uloga bila početak njezine glumačke karijere. Čak i ako se tu i tamo podvrgne kojem sitnijem estetskom zahvatu, 51-godišnja Brooke jedna je od rijetkih holivudskih ljepotica koje su i dan danas prepoznatljive i prirodno lijepe. Uz to je jedna od rijetkih slavnih koja je progovorila o borbi s postporođajnom depresijom zbog koje je pomišljala na samoubojstvo

Brooke Christa Shields rasla je sasamohranom majkom, ženom koja je voljela svijet estrade, a često je i sama bila medijska senzacija. Brooke je svoju kultnu manekensku karijeru započela slučajno, kada je imala samo jedanaest mjeseci.

Postala je poznata kada je s 12 godina glumila dijete prostitutku u kontroverznom filmu 'Slatka mala'. Film je obilovao scenama golotinje koje nisu najbolje prošle kod šire publike. Već s 14 godina zalazila je u noćne klubove. Zabavljala se s transvestitima, ovisnicima o kokainu, striptizetama.

Najmlađa je manekenka koja se ikad pojavila na naslovnici Voguea (sa samo 14 godina), a nakon toga je uslijedilo još nekoliko naslovnica modne biblije i najpoznatija reklama za traperice.

Uslijedio je nastup u popularnom filmu 'Plava laguna'. U tom je kultnom filmu iskusila čari života u divljini, snagu ljubavi koja je imala sretan kraj. U njemu je postala i mama. Iako je publika bila zadovoljna filmom, kritika nije odgovorila na isti način. Zamjerili su kreatorima 'Plave lagune' brojne nelogičnosti. Brooke je za tu ulogu dobila prvu Zlatnu malinu u povijesti dodjeljivanja ove nagrade za najgora glumačka dostignuća.


Prvu ulogu Brooke je dobila s 12 godina


'Plava laguna' ju je vinula u orbitu popularnosti

Karijeru je privremeno prekinula radi studija francuske književnosti, a 90-ih je postala poznata po televizijskim serijama kao što su 'Suddenly Susan' i 'Štiklama do vrha'.
 
Osim po kontroverznim ulogama, poznata je i po braku s teniskom zvijezdom Andre Agassijem koji je trajao od 1997. do 1999. Brak nije završio mirno. Agassi je objavio knjigu u kojoj je svoju bivšu suprugu nazvao pogreškom.

Uslijedile su uloge u filmovima 'Endless Love', 'Sahara' i 'Wet Gold'.


S Agassijem se rastala dva dana prije druge godišnjice braka

Prije nekoliko godina objavila je svoje memoare naziva 'Postojala je mala djevojčica: Prava priča o meni i majci'. U njima je među ostalim otkrila da je nevinost izgubila s 22 godine s glumcem Deanom Cainom s kojim je tada studirala na Princetonu.

Žena koja je desetljećima izazivala ljubomoru kod žena i požudu kod muškaraca danas je u braku s Chrisom Henchyjem s kojim ima dvije kćeri. Vjenčali su se 2001. godine.


U braku s Chrisom Henchyjem dobila je dvije kćeri, danas 13-godišnju Rowan i 10-godišnju Grier

An unexpectedly beautiful weekend!

A photo posted by Brooke Shields (@brookeshields) on


Brooke Shields je prva zvijezda koja je progovorila o borbi s postporođajnom depresijom nakon rođenja kćeri Rowan 2003. godine.
'Rowan mi je bila potpuni stranac, uvijek sam mislila da ću odmah osjetiti povezanost s bebom, ali nisam je mogla pronaći. Nisam joj se željela previše približiti', izjavila je na tu temu i priznala je da je razmišljala i o samoubojstvu.

 
Glumica je aktivna na društvenim mrežama pa nerijetko objavljuje razne zanimljive fotografije koje oduševljavaju njezine obožavatelje.

My third daughter!

A photo posted by Brooke Shields (@brookeshields) on

My first Tuk Tuk experience on my first trip to Thailand.

A photo posted by Brooke Shields (@brookeshields) on

The newest head shot!

A photo posted by Brooke Shields (@brookeshields) on

At the amazing Elephant Sanctuary where they have rescued many elephants. I will never forget today!!

A photo posted by Brooke Shields (@brookeshields) on

Za razliku od svojih slavnih kolegica, Brooke nije od medija skrivala svoje eksperimentiranje s botoksom kada ga je prvi put isprobala prije više godina.
'Ne volim svoje bore, ali moram pronaći manje invazivan tretman, strah me da ću izgledati kao Joker', našalila se.

Safe from the craziness

A photo posted by Brooke Shields (@brookeshields) on

Loving my 1910's period hairdo. #Hearties @hallmarkchannel @WCTH_TV

A photo posted by Brooke Shields (@brookeshields) on