U ZEMLJI IZLAZEĆEG SUNCA

Iva Šulentić s obitelji u Japanu, razlog su baloni i ljubav

28.10.2016 u 14:48

Bionic
Reading

Dva mjeseca nakon što su okrunili brakom četverogodišnju ljubav Iva Šulentić i njezin suprug Igor Mikloušić otputovali su u Japan. Ali ne na bračno putovanje. U Zemlju Izlazećeg Sunca odvela ih je ljubav prema balonima. Ova televizijska voditeljica i ekonomistica te doktor psihologije veliki su zaljubljenici u letenje te će prvo uživati u adrenalinu i prekrasnim prizorima Japana, a na medeni mjesec će otputovati sljedeće godine

Ljubav prema balonima Ivu Šulentić odvela je čak u daleki Japan. Za njezinu zaljubljenost u taj sport krivci su suprug Igor Mikloušić, pilot Balon kluba Zagreb, ali i njegovi roditelji.

Igorov otac Tom Dragan Mikloušić, naime, poznati je komercijalni pilot balona i zračnih brodova, utemeljitelj modernog balonaštva na prostorima bivše države i predsjednik komisije za balonaštvo pri Hrvatskom zrakoplovnom savezu, dok mu je majka Marija Petrić Mikloušić pilotkinja instruktorica i žena koja je još 2002. godine uživala laskavu titulu četvrte žene pilota na svjetskoj rang listi. Iva Šulentić, 32-godišnja televizijska voditeljica, dobro se uklopila u obitelj balonaša. I zaljubila.

Obitelj Mikloušić na upoznavanju s ambasadorom Japana u RH Keijijem Takiguchijem, a on im je
poželio sretan put u centar svjetskog balonaškog sporta, u grad Sagu. 

Sama Iva pak članica je istog kluba već četvrtu godinu, a sa Svjetskih zračnih igara u Dubaiju, u prosincu prošle godine, kući se vratila sa zlatom i ukupnim 23. mjestom. Obitelj Mikloušić trenutno boravi u Sagi u Japanu, centru svjetskog balonaškog sporta, u kojem uskoro počinje Svjetsko prvenstvo u letenju balonima.


'Balonaštvo je poput jedrenja, samo što su morski valovi u ovom slučaju nebeska prostranstva. To je vještina plovidbe po vjetru koja traži koncentraciju i mir. Balon je neupravljiv i ide onamo kamo ga vjetar nosi, a na pilotu je da bira visine i smjerove vjetra', otkrila je Iva Šulentić krajem prošle godine za