FRONTMAN GRUPE VATRA

Ivan Dečak: O mami Katici i nasljeđenoj hiperaktivnosti

28.10.2016 u 09:04

Bionic
Reading

Uoči velikog i prvog akustičnog koncerta u subotu, 29. listopada, u Lisinskom, grupa Vatra svirala je u rodnoj Virovitici. Uz brojne prijatelje i fanove, jednu od najsrčanijih podrški pružila im je i mama frontmana Ivana Dečaka, Katica kod koje roker spava svaki put kad je u Virovitici. Glazbenik nam je otkrio koji je najbolji savjet dobio od majke, je li mu ikad branila da se bavi glazbom i kakav odnos ima s njegovom kćeri Ditom

Nekim muškarcima, bez obzira na godine, mama uvijek ostane centar svijeta. S 59-godišnjom mamom Katicom, Ivan Dečak je vrlo blizak. 
'Rekao bih da se kužimo od kada sam počeo kužiti sebe i svijet oko sebe', pojasnio je. S obitelji je toliko povezan da kad dođe u Viroviticu, 'odsjeda' kod njih i spava u svojoj momačkoj sobi, dok njegova životna partnerica Nina Celio Cega, također Virovitičanka, s dvogodišnjom kćeri Ditom spava kod svoje mame.

Od svoje majke Ivan je dobio puno savjeta, ali jedan će uvijek pamtiti. 
'Jednom sam joj se išao požaliti da mi je tempo malo prejak i da sam lagano umoran, na što mi je odgovorila: 'To si si htio, sada nema natrag i nema predaje', kaže rocker. Upravo su mu roditelji bili najveća podrška kad je prije 17 godina krenuo s glazbenom karijerom.

'Nikada mi ništa nisu branili! Ukazivali su na eventualne opasnosti koje vrebaju na životnom putu, ali nisu mi zbog toga nešto zabranjivali ili crtali rutu mog životnog puta. Na tome sam im neizmjerno zahvalan', ponosan je Ivan. Posebno je bio ponosan i što je mama bila među publikom na nedavno održanim virovitičkim akustičnim koncertima.

'Mama je bila na dosta naših koncerata. Voli doći kad može', otkrio je. Od mame je, kaže, naslijedio ustrajnost, hiperaktivnost i snagu volje da, kada nešto naumi, to i ostvari. Katica Dečak, koja je mirovinu dočekala u Hrvatskoj lutriji, već ima poseban odnos s unučicom Ditom.

'Dita, njezina sestrična Nola i baka su si najfrendice, pitanje je tko je tu koga razmazio', smije se roker.