ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Glumačka diva Milena Dravić hitno hospitalizirana

26.10.2016 u 19:50

Bionic
Reading

Njihova ljubav bila je zaista filmska, a na filmu je i započela. 40 godina braka naprasno je prekinuto prije sedam i pol mjeseci, kada je umro njezin suprug Dragan Nikolić, od čega se Milena Dravić još uvijek ne može oporaviti. Budući da je cijelo vrijeme njegove bolesti svoj život podredila njegovom, nakon njegove smrti naprasno se pogoršalo i njezino zdravstveno stanje. Jučer je hitno hospitalizirana u beogradskoj bolnici, no nitko još uvijek ne želi davati informacije o čemu se zapravo radi

'Dobro sam, držim se, ali sada ne mogu više govoriti', rekla je svojim prepoznatljivim, užurbanim govorom glumica Milena Dravić za srpski Blic nakon što je jučer hitno hospitalizirana u jednoj beogradskoj bolnici. Kako pišu srpski mediji, legendarna 76-godišnja glumica hitno je primljena u bolnicu, a liječnici su je odlučili zadržati do daljnjeg i obaviti sve potrebne pretrage. Još uvijek se u javnosti nisu pojavile informacije o tome što se točno dogodilo, no piše se da su beogradskim liječnicima u pomoć pristigle i francuske kolege.

Zdravlje Milene Dravić drastično se krenulo pogoršavati nakon što je prije sedam i pol mjeseci umro njezin suprug, glumac Dragan Nikolić, njezina velika i neprežaljena ljubav. Nedugo nakon suprugove smrti Milena je snimljena na pariškom aerodromu u invalidskim kolicima i tada su krenule priče kako je teško bolesna. Priča se da je zbog supruga i njegove bolesti u potpunosti zapustila sebe te joj se nakon što je on umro zdravstveno stanje naglo pogoršalo.


Milena Dravić i Dragan Nikolić upoznali su se na snimanju filma 'Horoskop'

Unatoč svemu, i dalje je ostala prava dama, kakva je uvijek bila, sa šeširom na glavi te uvijek pomno i elegantno odjevena. 'Žena koja je bila u njezinoj pratnji zamolila je stjuardesu da invalidska kolica budu spremna čim avion sleti, kako bi glumica odmah sjela u njih. Svi članovi posade izašli su u susret Mileni, kao i putnici koji su strpljivo čekali da ju smjeste u kolica. Članovi posade pomogli su Mileni i s prtljagom jer nije bila u stanju sama ju uzeti s pokretne trake', rekao je izvor za časopis Kurir prije nešto više od mjesec dana. Isti taj izvor otkrio je i kako je u posljednje vrijeme glumica imala problema s kukovima i hodanjem. 'Iako se može kretati, ona to teško čini pa su joj doktori savjetovali da se što manje oslanja na noge. Ona je i na aerodromu ustala kako bi se prebacila s jednog sjedala u drugo, a i u tome su joj pomogli ljudi iz pratnje.'


Milena Dravić na počecima svoje karijere

Unatoč svim zdravstvenim problemima, Milena Dravić trudi se poštovati sve unaprijed potpisane ugovore i dogovorena snimanja, a snima scene većinom iz sjedećeg položaja.

Milena Dravić i Dragan Nikolić upoznali su se 1969. godine na snimanju filma 'Horoskop'. U to doba ona je već bila velika zvijezda, dok je on tek započinjao svoju glumačku karijeru. Svoju ljubav ozakonili su 1972. godine tijekom snimanja filma 'Kako su se volele dve budale'. 'Usred snimanja filma zamolili smo redatelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo i našu kumu Seku Sablić i otišli u općinu Vračar kako bismo se vjenčali. Nakon vjenčanja smo se vratili na snimanje i nastavili snimati. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju s vjenčanja, nitko nas nije fotografirao', prisjetila se svojedobno Milena Dravić početka svog braka dugog 40 godina.


Glumac Dragan Nikolić umro je prije sedam i pol mjeseci