ŽIVOT NA BLISKOM ISTOKU

Zoran Mamić: Slatke pobjede, gorki porazi i nova ljubav

25.10.2016 u 20:20

Bionic
Reading

Zoran Mamić u lipnju je potpisao jednogodišnji ugovor s nogometnim klubom Al Nassra iz Saudijske Arabije, a posljednja četiri mjeseca koliko živi u glavnom gradu Ryadhu koji broji preko sedam milijuna ljudi, život mu nalikuje scenariju uzbudljiva filma. Okružen bogatim emiratima, šeicima i prinčevima njegova su stvarnost postali dani protkani velikim pobjedama, euforičnim slavljima, sitnim porazima, ali i uzbudljivim ljubavnim životom

Kad je odlučio prihvatiti poslovni izazov, potpisati jednogodišnji ugovor s nogometnim klubom Bliskog istoka te razvijati svoju trenersku karijeru, 45-godišnji Zoran Mamić teško da je mogao znati kakvi su dani ispred njega. Tada u sretnom braku s ekonomisticom Anom Šikić otputovao je u Saudijsku Arabiju gdje su mu u ranim jutarnjim satima priredili impresivan i euforičan doček. Mamić je bio zatečen prizorom koji ga je dočekao po slijetanju.


Danas, četiri mjeseca kasnije, Mamićev klub Al Nassr probio se na treće mjesto tablice saudijske lige. Brzo je postao miljenik predsjednika kluba princa Faisala Bin Turkija, velikog nogometnog zaljubljenika. U njegovu ga se društvo često može vidjeti, a princ je redoviti gost na Mamićevim treninzima. Nerijetko se Mamić pojavljuje u javnosti propisno odjeven. Muškarci u Saudijskoj Arabiji nose dugačku bijelu haljinu do ispod gležnja koja se zove kandoora ili dish-dasha, na glavi nose bijelu maramu koja se zove keffiyeh, a crni obruč koji drži tu maramu na glavi je aqal ili aghal


Sve bi to bilo idealno da se među gomilom vijesti o uspjehu nije dogodila i jedna, ona o rastavi braka, koja je odjeknula u domaćoj javnosti prije mjesec dana. Priča o bračnom brodolomu Zorana Mamića prolomila se u listopadu, svega nekoliko dana nakon što je proslavio 45. rođendan. Tada je posljednji puta i viđen u Zagrebu.

Brak s Anom Šikić trajao je svega dvije godine. Njihova isprva tajna veza otkrivena je u javnosti nakon njegova razvoda 2010. od Vanje Mamić, s kojom je proveo 19 bračnih godina i u kojem je dobio dvoje djece. Razvod, međutim, nije bila jedina novost u životu bivšeg Dinamova trenera Zorana Mamića, tu je i nova ljubav. Naime,  zaljubio se u 20 godina mlađu šibensku manekenku Anticu Filipović Grčić, tvrdi RTL, a ona je i dijelom razlog rastave.