SKRIVIO PROMETNU NESREĆU

Glumac Stojan Matavulj od rujna je u zatvoru

23.10.2016 u 11:55

Bionic
Reading

Na današnji dan prije tri godine šibenska glumica Dolores Lambaša poginula je u prometnoj nesreći za koju je u veljači ove godine pravomoćno osuđen glumac Stojan Matavulj koji je upravljao automobilom u kojem je bila i Dolores. Matavulj je tražio odgodu izvršavanja zatvorske kazne pa je u zatvor otišao šest mjeseci kasnije. U Remetincu se nalazi od 30. rujna

Tri godine nakon prometne nesreće u kojoj je na današji datum poginula glumica Dolores Lambaša, 55-godišnji glumac Stojan Matavulj konačno je otišao na izvršavanje zatvorske kazne i trenutno se nalazi u Remetincu, piše 24sata. Naime, glumac je u veljači ove godine  pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora u drugostupanjskom postupku.

U prvostupanjskoj presudi, koja je poništena, dobio je devet mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine, a to je značilo da ne mora u zatvor ako u tom roku ne ponovi isto ili slično kazneno djelo. Prije sedam mjeseci Stojan Matavulj  tražio odgodu izvršavanja zatvorske kazne u trajanju od godine dana koju mu je dosudio Županijski sud u Slavonskom Brodu jer je skrivio nesreću u kojoj je poginula glumica Dolores Lambaša.


Dolores Lambaša preminula je od posljedica teške prometne nesreće 23 listopada 2013.

Stojanu je sudac uvažio molbu i odobrio mu da u zatvor ode šest mjeseci kasnije od planiranog. Glumac se pravdao da ima unaprijed dogovorene poslovne obaveze. Matavulj je s ekipom 'Crno-bijelog svijeta' do početka lipnja snimao drugu sezonu serije.

Matavuljev odvjetnik Zoran Mataić tražio je od Vrhovnog suda da revidira presudu Županijskog suda koji je u veljači uvjetnu kaznu preinačio u zatvorsku, no glumac je ipak završio u zatvoru.