SHANNEN DOHERTY

Još uvijek ima snage za borbu protiv zloćudne bolesti

22.10.2016 u 20:09

Bionic
Reading

Otkako je započela njezina borba s rakom dojke, glumica Shannen Doherty prolazi neviđenu bol i patnju. Ipak, odlučila je biti jaka i hrabra i dokumentirati sve korake svoje borbe protiv zloćudne bolesti te fotografije podijeliti s cijelim svijetom putem svog Instagram profila. Posljednjom fotografijom, na kojoj glumica leži na bolničkom krevetu nakon posljednje kemoterapije, dobila je više od tri tisuće komentara nepoznatih ljudi, koji joj daju najveću snagu

Posljednja crno-bijela fotografija koju je na svom profilu na Instagramu objavila ShannenDoherty, opisuje bolje od bilo kakve riječi kroz kakvu patnju i bol 45-godišnja glumica prolazi već duži period, otkako joj je dijagnosticiran rak dojke, koji je na kraju i metastazirao. Na njoj zvijezda tinejdžerske serije 90-ih 'Beverly Hills 90210' leži na bolničkom krevetu sklupčana nakon što je primila još jednu u nizu kemoterapija, a pored nje se nalazi vrećica za povraćanje. Među silnim lijekovima koje prima, Shannen dobiva i doze adriamicina, kojeg oboljeli od raka nazivaju 'red devil', odnosno 'crveni vrag', jer sadrži jaku crvenu boju, a njegove su nuspojave strašne. 

'Dan nakon kemoterapije nije uvijek najbolji. Ponekad ne možeš ni plesati, ni jesti, pa čak ni razmišljati o idućem danu. Ponekad se jednostavno osjećaš kao da nećeš uspjeti. No i to prođe. Nekad za jedan, nekad za dva, a nekad za šest dana, ali prođe i možeš krenuti dalje. Svima koji se bore kao i ja s rakom... ostanite hrabri. Ostanite jaki. Ostanite pozitivni', napisala je ispod potresne crno-bijele fotografije.

Potresna fotografija Shannen Doherty nakon posljednje kemoterapije

'Red devil', crveni lijek kod primanja kemoterapije, čije nuspojave su strašne

Ipak, unatoč svoj boli koju svakodnevno trpi, Shannen još uvijek ima snage za borbu protiv zloćudne bolesti, što pokazuje svojim objavama na Instagramu. Od samog početka bolesti, glumica je odlučila biti iskrena sa svojim vjernim obožavateljima te ih tako redovno obavještava kroz što sve prolazi. Nakon što joj je počela otpadati kosa, objavila je fotografije na kojima izbrijava preostalu, a ni fotografije tijekom zračenja i primanja kemoterapije nisu joj strane. Zapravo tim činom želi osvijestiti žene koliko je važan samopregled i redoviti odlazak na preglede.

There are many faces to cancer. This is one of them. Chemo Day With @kurtiswarienko by my side. August 10, 2016

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Suprug Kurt Iswarienko joj je, uz majku, najveća potpora u borbi protiv raka

U cijeloj borbi najveća su joj podrška majka Rose Elizabeth Doherty i suprug, fotograf Kurt Iswarienko, koji prolaze s njom svaki korak te zloćudne bolesti.

Rose Elisabeth Doherty prolazi teške dane sa svojom kćeri