LIJEPA GLUMICA

Ecija Ojdanić: Jedva čekam starost, tek tada počinje život

22.10.2016 u 12:11

Bionic
Reading

Kazalište Moruzgva postavilo je svoju devetu predstavu 'Kako život'. U toploj ljudskoj priči o ljubavnom trokutu u staračkom domu, pokretačica i osnivačica kazališta Ecija Ojdanić ima ulogu socijalne radnice. Glumica koju trenutno gledamo i u seriji Nove TV 'Zlatni dvori', za tportal je ispričala vidi li se jednog dana i sama u staračkom domu, tko su njezini najveći kritičari, kako pomiruje privatne i poslovne obaveze te tko joj u tome najviše pomaže

'S ovom predstavom htjeli smo pokazati da nikad ne treba odustajati od života i od potrage za istinskom srećom i ispunjenjem. Predstava je puna topline, ljudi su se smijali do suza i na kraju, kao i sa svih Moruzgvinih predstava, izašli su s osjećajem sreće i zadovoljstva na svom licu. Repriza je 18. studenog u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog’, najavila je Ecija.

Predstava 'Kako život', koja je već pokupila pozitivne kritike, rađena je na temelju opsežnog istraživanja i brojnih intervjua spisateljice Nine Mitrović, u režiji Ivana Lea Leme, a Ecija u alternaciji s Anom Begić Tahiri glumi socijalnu radnicu.

'U predstavi tumačim lik žene na pragu 40-ih koja se nalazi u lošem braku i zapravo u interakciji s likovima, korisnicima staračkog doma, mora promijeniti neke svoje životne odluke', rekla je glumica. Ideja da se i sama jednog dana nađe u staračkom domu, nije joj strana.

'Rekla sam svojoj djeci da čim primijete kako nisam socijalno funkcionalna, neka me smjeste u dom. Zapravo jedva čekam starost, jer mislim da kad se lišimo svih obaveza i odgovornosti prema drugima, zapravo počinje život', pojasnila je.

Pitali smo je koliko joj likovi koje je do sada glumila i njihove osobine i iskustva pomažu u stvarnom životu.

'U ovoj predstavi istraživali smo koliko strahovi utječu na naše životne odluke i koliko je dobro da smognemo hrabrosti da ih nadvladamo. Mislim da sam u svojim 40-ima konačno spoznala sebe i vrlo uspješno znam detektirati sve svoje strahove i ovladati njima', otkrila je lijepa glumica.

Njezini najveći i najiskreniji kritičari su njezini najmiliji.

'Moja obitelji, prijatelji i ja razvili smo iskrenu i ponekad i surovu komunikaciju. Mislim da nas te negativne kritike čine jačima i na osnovu njih možemo ispravljati, popravljati sebe. Nekako puno više rasteš iz poraza. Oni te na neki način uče', ističe.

Ecija ima bogatu i radnu jesen. Osim nove predstave, svakodnevno snima seriju 'Zlatni dvori', ali uspješno je izbalansirala poslovne i privatne obaveze: 

'Izuzetno mi je teško, Cvita je u petom, Jakov u prvom razredu i to su velike životne prekretnice koje iziskuju puno pažnje i vremena.'

Svakodnevno snimanje serije 'Zlatni dvori' i produkcija u nezavisnom kazalištu su izuzetno naporni, zato među ostalim u predstavi 'Kako život' alterniram s Anom Begić. Ali imam ogromnu podršku svog partnera. A imam i gospođu Marijanu koja mi pomaže u kućanskim poslovima. Uz puno ljubavi i dobre organizacije, sve se može', tvrdi.

Uz sve, Ecija uvijek pronalazi vremena i za svoju novu ljubav – trčanje. Nakon što je prestala pušiti prošle godine, posvetila se tom sportu u kojem je pronašla ispunjenje i zadovoljstvo. U vrlo kratkom roku postigla je odličnu kondiciju i velike uspjehe.
'Uvijek stignem trčati i trenutno se spremam za ljubljanski polumaraton 30. listopada', kaže Ecija.

My ❤️!!!!!!!!!

A photo posted by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic) on

Suprug Robert Orhel velika joj je podrška privatno i poslovno

Na premijeri s kolegama i prijateljima s predstave 'Kako život'

Moje najstarije dijete slavi 41. rodjendan!!!!!!????????❤️#familyfirst #dobrosamseudalaovajput

A photo posted by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic) on