SMETA JOJ POVRŠNOST

Danijela Martinović otkrila izvor nadahnuća za novu zbirku poezije

21.10.2016 u 14:07

Danijela Martinović predstavila svoju knjigu pjesama

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Višnjić/PIXSELL

Bionic
Reading

Nakon tri slikovnice o Dami i motivacijske knjižice 'Think Pink', pjevačica Danijela Martinović sinoć je u kavani Johann Franck predstavila svoju novu knjigu poezije 'Šalabahter života'. Danijela je za tportal ispričala sve o svojim intimnim zapisima, je li joj Vjekoslava Huljić dala kakav savjet i koji su joj omiljeni pjesnici

'Ova je knjiga posebna jer sam do sada radila slikovnice za djecu i njima se obraćala svom djetetu u sebi, a ovo su poetski zapisi i ako tako mogu reći nešto što je ozbiljnije, nešto što je za odrasle, za one koji su u potrazi za samim sobom', ispričala nam je Danijela. Njezina nova knjiga nastala je u svega tri mjeseca. Toliko joj je, naime, bilo potrebno da se u teškim trenucima umjesto očaju, kako je sama priznala, preda pisanju. U tom je razdoblju zapisivala svoje misli.

Pisanje je skrivala od svojih bližnjih, čak i od svog životnog partnera Petra Graše, a glavna potpora bila joj je njezina dugogodišnja prijateljica, harfistica Doris Karamatić. Na sinoćnjoj promociji koju su vodile Milana Vlaović i Karmela Vukov-Colić bila je i Danijelina prijateljica Iva Balent s kojom se u posljednje vrijeme često druži.


Promociju su vodile Milana Vlaović i Karmela Vukov-Colić

U emocionalno nabijenim trenucima pisanjem poezije, kaže, pronalazi svoj mir.
'Odlučila sam se prepustiti, biti hrabra, iskočiti iz kutije i napraviti nešto potpuno neočekivano. Inspiraciju pronalazim u životu oko sebe. Ušla sam u drukčiju sferu sebe gdje sam zapisivala svoje osobne doživljaje i svaku moguću životnu situaciju provukla sam kroz osobni filter. Pjesme su jednostavno potekle iz mene. Površnost svega od medija, pisanja i interpretiranja mojih riječi me čak vrijeđala u određenim trenucima i shvatila sam da je to neispravljiva stvar. Ne želim se boriti protiv toga, samo želim pisati', otkrila je. Kad je počela pisati knjigu, pozitivne kritike dobila je od brojnih kolega i prijatelja koji su je ohrabrili da objavi svoj 'Šalabahter života'.

Predstavljanje knjige Danijele Martinović


Video: Davor Višnjić / PIXSELL

'Nije važan cilj, važno je putovanje, a ovo putovanje me neizmjerno usrećuje. Nikad nisam bila ispunjenija i zadovoljnija u svom životu', ističe pjevačica. Godinama pjeva stihove Vjekoslave Huljić, no na pitanje je li je Vjekoslava savjetovala, diplomatski odgovara:

'Imala sam strah od tih autoriteta među kojima je Vjekoslava. Nevjerojatno je to koliko su svi prepoznali nešto dobro u tom mom pisanju. Zaista još uvijek ne vjerujem da se to događa meni nego nekome drugome,?

Danijela nema svoje omiljene pjesnike.
'Možda malo iskačem iz kategorije i nemam nekog ili nešto najdraže, pogotovo danas kad ima toliko toga lijepoga za pročitati. Ako baš moram nekoga izdvojiti, to bi bio Miroslav Antić kojeg jako volim', kaže pjevačica koju uskoro čeka objavljivanje trostrukog albuma 'Mojih najboljih 50 hitova'.

Prošle godine završila je u bolnici zbog vertiga - vrtoglavice praćene mučninom i gubitkom ravnoteže. Danas je to iza nje i kaže da se super osjeća. 'Ja sam vam vlaško dite i nema toga s čime se ne mogu izboriti', smije se Danijela.

Objavu njezine knjige došle su podržati i Vjekoslava Hana Huljić, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ivana Šundov, Nikša Bratoš Dalibor Petko, Željko Mavrović


Vjekoslava i Tonči Huljić došle su na Danijelinu promociju