PREMIJERA U PULI

Matanić o šoku publike i strahovima od egzorcizma

17.10.2016 u 15:14

  • +7

Domjenak nakon svečane premijere Matanićeve predstave Egzorcizam

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/Pixsell

Bionic
Reading

Premijera nove kazališne predstave 'Egzorcizam' Dalibora Matanića u Istarskom narodnom kazalištu u Puli okupila je poznate parove i supružnike, a među njima bili su i Janko Popović Volarić te njegova odabranica, beogradska glumica Tijana Pečenčić. Mataniću i supruzi Heleni Minić, koja uz Janka glumi u predstavi, ovo je druga kazališna suradnja. Prije dvije i pol godine upoznali su se i zaljubili u Puli radeći na predstavi 'Thelma i Louise'

Nakon prošle uspješne godine Dalibora Matanića i dalje ne napuštaju inspiracija i radni entuzijazam. Jučer je na malim ekranima počelo prikazivanje njegove serije 'Novine', a u subotu u INK-u Pula održana je premijera 'Egzorcizma', kazališnog komada za koji je sam napisao scenarij i režirao ga. U predstavi glumi i njegova supruga Helena Minić Matanić, koju je prije nepune tri godine upoznao baš u Istarskom narodnom kazalištu. Matanić uskoro započinje i sa snimanjem istoimenog filma u Vodnjanu. Predstava je oduševila, ali i šokirala publiku koja je glumačku ekipu i redatelja nagradila s tri bisa.

'Bilo je iznenađenja i nije im bilo svejedno. Neki su i odbili doći na premijeru. Ljudi se izgleda boje, ne znam kako bih to drugačije protumačio', komentirao je Matanić za tportal premijeru nove predstave u kojoj u borbi između materijalnog i duhovnog te dobra i zla ne nedostaje krvi i seksa. 

U središtu priče je djevojka Maša Artuković, za koju se sumnja da bi mogla biti opsjednuta Sotonom, a pojavljuju se i drugi jako zanimljivi likovi: posrnuli svećenik koji se sprema izvesti svoj prvi egzorcizam, psihijatrica Sofija s izraženom netrpeljivošću prema religiji, Lidija, novinarka konzervativne crkvene televizije koja ima namjeru pred kamerama raskrinkati egzorcizam, snimatelj Boris koji poznaje Mašu iz djetinjstva te Mašina sestra Vera, ogrezla u religijski fanatizam.

Jednu od uloga u predstavi igra i Janko Popović Volarić, zagrebački glumac kojeg je na premijeri podržala njegova djevojka, beogradska glumica Tijana Pečenčić. Zbog snimanja serije 'Vojna akademija', u kojoj glumi Tijana, te Jankovih obaveza u kazalištu par je posljednjih mjeseci često bio odvojen. Za razliku od nekih drugih parova, Janko i Tijana u ljubavi čvrsto stoje na zemlji, posebno lijepa Beograđanka.

'Još uvijek ne mogu znati je li Janko ljubav mog života. Jest, dogodilo nam se nešto veliko i jako i to me danas čini sretnom i budnom. Kako je gluma krhka stvar, bitno mi je da uz sebe imam osobu koja će razumjeti sve moje promjene u toku dana i podržati me u tome.  Međusobno se kritiziramo, hvalimo, govorimo jedno drugom sve i to bez zadrške!', rekla je Tijana prije nekoliko mjeseci na pitanje o svojoj ljubavi.