TRIKOVI ZA HLADNE DANE

Poznate dame otkrile tajne svog njegovanja

13.10.2016 u 18:37

Bionic
Reading

Od čišćenja lica, šminkanja i pravljenja frizure, nema žene iz svijeta poznatih koja nije ovladala trikovima uljepšavanja i njegovanja. U moru preparata koje kozmetičke kuće nude za svjež izgled mnoge se slavne osobe posljednjih godina sve više se okreću prirodnoj, organskoj kozmetici, a neke od njih otkrile su nam svoje male trikove za nadolazeće zimske dane

Glumica i televizijska voditeljica Doris Pinčić Rogoznica kao ambasadorica imala je i ulogu moderatorice na predstavljanju kozmetike Apivita i Dr. Brandt u zagrebačkoj ljekarni. Poznate gošće poput Ane Rucner, Ankice Dobrić i Tončice Čeljuske razmijenile su male ženske tajne o ljepoti, a i nama su otkrile pokoji savjet za hladne dane.

Ankica Dobrić svoj uvijek njegovan izgled održava i pažljivom njegom kože. Zagrebačka glumica ima jednostavnu rutinu njegovanja kojom održava ljepotu postojanom.
'Kako sam starija, to se sve više okrećem proizvodima rađenim na prirodnoj bazi. U hladnijim danima treba koristiti kreme koje hrane lice, ali ujedno i štite od hladnoće. Po noći za lice treba dobro nahraniti, a preko dana, zbog boravka u suhim prostorijama, treba neka hidratantna krema. Ja imam naročito taknu i osjetljivu kožu, zato na to jako pazim. Osim Apivitinih krema, koristim i maske za lice dva puta tjedno koje obožavam. Naravno tijekom zime je poželjno jesti puno voća koje obiluje vitaminima i vježbati. Ja nekako upravo u hladnijim danima više volim vježbati, jer mi je ljeti vruće', smije se simpatična glumica koja s godinama izgleda sve bolje i bolje.

HTV-ova novinarka i urednica Tončica Čeljuska poznata je i po odličnom izgledu kože. Priznala nam je da nikad nije bila kod kozmetičara i da vjeruje u holistički pristup zdravlju i koži.
'Za njegu kože hranjenje iznutra iznutra nego izvana. Ne koristim skupe kreme, nego kozmetiku koja je najpristupačnija. Cijeli život čistim lice, uvijek skidam šminku i koristim uglavnom masne kreme koje hrane lice kako ljeti tako zimi. U hladnijim danima svakako treba uzimati vitamin C, primjerice jedan limun dnevno iscijediti i piti puno vode', preporučila je HTV-ovka.

Iako je njena njega, kako kaže violončelistica Ana Rucner - jednostavna, na jedan dio tijela obraća najviše pažnje. 'Najvažnije je zaštititi lice dobrom kremom, a usta melemom ili labelom jer je lice najviše izloženo hladnoći. Ne šminkam se, ali lice moram zaštititi u hladnijim danima', kaže Ana.