'KAMENITA VRATA'

Produhovljene zvijezde raspjevale pet tisuća obožavatelja

28.09.2016 u 19:41

  • +19

Koncert duhovne glazbe 'Kamenita vrata'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Albert Horvat

Bionic
Reading

Nina Badrić, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Ivo Gamulin, Ivana Marić Šunjić, sestre Palić i Alan Hržica pjevali su sinoć pod vedrim nebom uglas s pet tisuća posjetitelja koncerta duhovne ispred crkve sv. Katarine na zagrebačkom Gornjem gradu

Koncert duhovne glazbe 'Kamenita vrata' molitvena zajednica Srce Isusovo organizira već treću godinu zaredom, a nastao je kao plod molitve krunice koju je ova zajednica započela prije četiri godine na Kamenitim vratima.

Tekstove većine izvedenih pjesama napisala je samozatajna i Duhom Svetim nadahnuta Romana Bilaver. Pjesmu 'Srce predajem Ti', uz spomenute poznate izvođače i članove zajednica Cenacolo i Božja pobjeda uglas je otpjevalo pet tisuća posjetitelja.


Pjevačica Marija Husar Rimac priznala je InMagazinu kako je cinično i kritično pristupila seminaru duhovne obnove kod velečasnog Zlatka Sudca, ali i da je upravo ondje osjetila puninu Božje ljubavi.

'Izgledala mi je nakon seminara kao vanzemaljac i čekala sam da mi se moja sestra vrati', prisjeća se toga Ivana Husar Mlinac i kaže da su je mir i sreća njezine sestre počele činiti ljubomornom pa je i sama odlučila probati.

'I među mojim je prijateljima bilo dosta skeptičnih, no ja sam tamo našla svoj mir i radost', kaže Ivana.

Ivana Marić Šunjić svoj spokoj u vjeri nije pronašla, jer je u duhu vjere odrastala.

Ninu Badrić roditelji nisu odgajali u duhu vjere, no iako kaže da među vjernicima ima dosta licemjerja, ona je u vjeri pronašla svoj mir.

Svi su složni da nam bez obzira bili vjernici ili ne i bez obzira kojoj vjeri pripadali, nedostaje malo više tolerancije prema drugima.

'Mi smo svoj mir našli u vjeri i nitko od nas nema namjeru pametovati drugima. Neka svatko bira svoj put', zaključuje Nina Badrić.