KAKVA AVANTURA

Vedran Mlikota: Uskoro osvajam novi himalajski vrh!

26.09.2016 u 15:30

Bionic
Reading

Goran Čolak, Slaven Rimac, Perica Bukić i Sandra Perković sudjelovali su u štafetnoj utrci za kampanju 'Darujmo ružičasti život', uoči mjeseca koji je posvećen borbi protiv raka dojke. U kampanji sudjeluje i glumac Vedran Mlikota koji često pomaže i sudjeluje u različitim humanitarnim akcijama i kampanjama

'Kad god mogu, kad mi to dopušta vrijeme, uvijek se rado odazivam na razne humanitarne priče. To je najmanje što neka javna osoba može učiniti za one kojima je pomoć potrebna', kaže Vedran Mlikota. Glumac smatra da poznate osobe itekako mogu privući javnost da se uključe u dobrotvorne svrhe i trebalo bi ih više sudjelovati u akcijama.

'Do sada se već nebrojeno puta pokazalo da glumci, pjevači, sportaši i ostale javne osobe svojim sudjelovanjem itekako aktiviraju ljude da se i sami uključe. Pogotovo ako sami doniraju novac, sudjeluju u call centrima dok traje neka akcija', kaže Vedran. U svom matičnom kazalištu Kerempuh trenutno igra nekoliko predstava, a sprema se i za osvajanje još jednog himalajskog vrha od 6500 metara.

'Ići će nas dvanaest i trenutno slažemo opremu, skupljamo sponzore i dogovaramo stvari oko puta na koji krećemo iduće godine', otkrio je glumac.

Kampanja 'Darujmo ružičasti život' projekt je Europa Donne Hrvatska nastao 2013. godine, a u njemu skupljanju sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje (IORT). Dan ružičaste vrpce održava se 1. listopada i tada se u ružičastoj boji kreće u koloni od HNK do Trga Petra Preradovića. 


Sandra Perković i Goran Čolak najavili su humanitarnu kampanju Darujmo ružičasti život


I Dubravko Šimenc je danas bio na atletskom stadionu Mladost