ZA NJEGA PROTOKOL NE VRIJEDI

Zaigrani princ George zvijezda je i u Kanadi

25.09.2016 u 16:38

Bionic
Reading

Britanski princ Willian i supruga Kate stigli su u subotu u Britansku Kolumbiju, na početku osmodnevnog posjeta Kanadi tijekom koje će obići spektakularne prirodne ljepote i susresti se s izbjeglicama i američkim domorocima, a posjet je obilježio njihov razigrani sinčić George

William, držeći sina Georgea za ruku i Kate s kćerkom Charlotte u rukama izašli su iz zrakoplova u 23 sata po srednjoeuropskom vremenu, a maleni princ nije se puno obazirao na protokol pa je još jednom izazvao velike simpatije.

George (3), koji je bio zainteresiraniji za helikoptere koji su nadlijetali aerodrom nego za protokol, i njegova jednogodišnja sestra kojoj je to prvi posjet inozemstvu, ušli su s roditeljima u automobil koji ih je odvezao u prekrasnu viktorijansku vilu koja će im idućih dana biti dom.

Kraljevska obitelj kasnije je uz vojne počasti i 21 topovski plotun dočekana pred parlamentom najzapadnije kanadske pokrajine na otoku Vancouveru.
Premijer Justin Trudeau rekao je da će ovaj posjet biti drugačiji od njihova prethodnog boravka u Kanadi prije pet godina, jer su William i Kate sada roditelji dvoje djece.


'Kao što znaju svi roditelji koji putuju s djecom, to je jedno posve drugačije iskustvo', izjavio je Trudeau, otac troje djece koji je često u službene posjete putovao s ocem, bivšim premijerom Pierreom Trudeauom.

'I samo jedno upozorenje na temelju moga iskustva, ako su imalo slični našoj djeci, bit će jako teško ukrcati ih u zrakoplov na povratku nakon što vide našu predivnu zapadnu obalu', dodao je.

'U vrijeme kada Kanada iduće godine obilježava 150. obljetnicu neovisnosti, raduju nas susreti s mladima koji će ovu zemlju voditi idućih nekoliko desetljeća', rekao je princ William.


'I u godini u kojoj kraljica proslavlja 90. rođendan, iznimno sam sretan što imam priliku zahvaliti Kanađanima na toplini i velikodušnosti koju su pokazivali prema mojoj baki tijekom njezine vladavine', istaknuo je.

Kate i William obići će idućih dana prirodne ljepote kanadske pacifičke obale, a potom krenuti na sjever sve do Yukona i sastati se s američkim domorocima. George i Charlotte za to će vrijeme s dadiljom biti u Victoriji, glavnom gradu Britanske Kolumbije.